Страва ця в Сіднеї дуже популярна, її тут готують по-різному залежно від кухні, знаю що можна їх скуштувати в індійських, китайських, тайських та в'єтнамських інтерпритаціях. Я буду готувати в своїй :-)
Нам знадобиться:
- Рисовий папір (здається я колись в Арсені бачила)
- Начинка. Я використовувала підтушені гриби, свіжі овочі, креветки, хоча все залежить від ваших смаків і фантазії.
- Каструля з гарячою водою
- Сковорідка з олією
Отож починаємо. Беремо окремий листок рисового паперу, не пускаючи з рук занурюємо в гарячу (не кип'ячу воду) і кладемо на дощечку.
Викладуємо начинку на листок.
Закручуємо до половини і загинаємо кінці
Докручуємо
Таким чином я накрутила багато ролів.
Тепер в розжарену сковорідку з олією крадемо роли і обжарюємо до золотистого кольору. Під чс обжарки рисовий папір надувається і ролли збільшуються в розмірі.
Зазвичай ролли тут їдять з солодким чілі соусом. Ми їли з гострим томатним та часниковим (несолодкий йогурт, часник, сіль).
Доречі, чому вони називаються весняними так і не знаю, думаю тому що їх зазвичай готують з весняними овочами.
Чого НЕ робити (перевірено):
- Не пробувати занурити в воду одразу кілька листків рисового паперу – злипнуться.
- Не тримати лист в воді занадто довго - потім важко з ним працювати.
- Під час обжарювання не класти ролли дуже тісно – погано обжаряться і можуть злипнутись.
- Їсти свіжими – потім вони не такі смачні.
Молодець!!! Спробую приготувати :)
ReplyDeleteІ я взяла на замітку папір рисовий! На вигляд досить швидко страва така готується, а я таке люблю :)
ReplyDeleteОх і балуєш ти Петра всякими харчовими оригінальностями :))) Молодчинка!
Дякую, їх справді неважко готувати і цікаво (для різноманітності, думаю часто таке їсти не дуже корисно).
ReplyDeleteКулінар з тебе, ще той)))) Молодець! Українські жінки, мені здається, народжуються зразу хорошими господинями, просто з часом дехто цей талант в собі розвиває, а дехто ні,лінується))
ReplyDeleteшось схоже на голубці наші троха.
ReplyDeleteтілько там замість рисового паперу - капустяні листки, замість підтушених грибів, свіжих овочів та креветок - мнєсо з рисом, та й готуються троха по-іншому...
загалом вопше на голубці не схоже :(
Ото ти Тарас нафлудив )))
ReplyDeleteА за голубцями я скучила...
Я також
ReplyDeleteЩе один рецептик :) Дякую, Юля ))) це точно спробую, швидко готується і оригінально виглядає, на смак певно також кльове. А то Славік вже жаліється на одноманітність страв, які я готую. Давай ще!!!
ReplyDeleteДякую, Оксана!
ReplyDeleteА в нас тут навпаки купа нових продуктів та інгредієнтів так що кожного разу щось нове пробуємо. Хоча хотілось би і чогось нашого, от вже другий місяць собі обіцяю борщ зварити :-)
З вигляду уявити не можу, яке воно на смак :)
ReplyDeleteА ти приготуй ;-)
ReplyDeleteІ я дякую за рецептик, обовязково спробую!!! Юля завжди була справжньою господинею... молодчинка!!!
ReplyDelete