Tuesday 1 March 2011
Tapo
Так-так, саме таро (наголос на перший склад) називається оця штука. Була на ринку і побачила великий надпис ТАРО і кілька людей в черзі, ну цікаво стало, тим більше коли побачила як цей плід виглядає.
Шматок приблизно в кілограм коштував 3.9$ - це десь втричі дорожче за картоплю, але було дуже цікаво спробувати. Жіночка-філіпіночка в черзі розповіла як його готувати. Дома вже в інтернеті прочитала що таро містить в собі токсини і його можна їсти тільки добре приготованого. Скажу чесно, шансів що ми будемо його сирим їсти не було :)
Коли я прийшла додому і почистила таро, враження було ніби тримаю в руках шматок спресованого крохмалу. Порізала його на шматки, залила водою і поставила варити як картоплю, тільки треба води доливати по ходу варіння бо він багато в себе вбирає.
Коли таро зварилось і я його виложила на тарілку, вигляд, мяко кажучи, був не «товарний»: варені шматки просто розвалювались і колір сіро-фіолетовий якось не апетитно виглядав...
На смак мені здалось що це щось спільне між картоплею і бобами, ну також відчувалось що крохмалу багато, прямо розлізалось все.
Але з грибною підливою і салатом смакувало дуже навіть смачно!
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
Кінцеий результат виглядає справді апетитно. )))а де багато-багато огірків для Петі?
ReplyDeleteз першої фотки подумала, що то щось мясне ))) в сирому вигляді виглядає апетитно. гурмани ви однако )))
ReplyDeleteПогоджуюсь з Оксанкою, здалось щось мясне. Але кінцевий результат дуже апетитно виглядає, напевно і смачно було)))
ReplyDeleteА я думав, що то хлібина :)
ReplyDeleteЩе будте купувати чи краще картопля?
А мені в сирому вигляді нагадує як ніби в корочку від нашого чорного хлібу залили плавлений сирок :)))
ReplyDeleteСпробували раз, можливо колись ще раз зготуємо, але певне ми більше звикли до картоплі :)
ReplyDeleteУкраїна без картоплі як Україна без сала :))) На вигляд, м'яко кажучи, не дуже апетитно. Але виглядає на першому фото як хліб із сиром, погоджусь. Це суто автралійська їжа? Звідки ТАРО "беруть"? Це плід?
ReplyDeleteЦей плід походить з країн океанії - тут недалеко)) Але високою популярністю він не користується - занадто екзотичний =)
ReplyDelete