Моя мама варить найсмачніший в Світі холодець!
Він завжди дуже прозорий та міцненький. Розкрию і вам секрет його приготування :-)
Холодець вариться не з хрящів та шкірок а з курячих ніжок (так-так, таких страшненьких з пальчиками). Отож беремо курячі ніжки (в мене було пів кілограма - 10 штук), гарно їх очищуємо, заливаємо водою і ставимо на газ. Коли ніжки закиплять злити воду повністю і добре їх промити. А тоді залити ще раз водою, додати сіль, перець і моркву, і поставити ще раз але на дуже слабкий вогонь (більше їм кипіти неможна). Води треба налити щоб вона покрила ніжки на 4 см. Варимо 3-4 години. Окремо ставимо варити куряче м"ясо - його ми і будемо заливати нашим наваром.
Коли холодець зварився витискаємо прямо в гарячогу каструлю 2 зубки часнику і перемішуємо.
Зварене куряче мясо розкладаємо по тарілках і заливаємо процідженим холодцем (проціджуємо щоб часничок не заважав нашій прозорості), ставимо в холодильник і на другий день ласуємо :-)
Смачного!
вкусняшки.))
ReplyDeleteА ось як то робиться!!!Дуже дякую тобі і твоїй мамі Юльчик, на днях зроблю!!!Обожнюю холодець, а желе смачне і дуже корисне)))))
ReplyDeleteі я любитель прозорого і нежирного холодцю! дякую за розсекречений рецептик :) обов'язково буду пробувати приготувати!
ReplyDeleteЯ також дуже люблю саме ото прозоре желе, навіть собі окремо заливаю без мяска :-)
ReplyDeleteХм, а желатину не треба? :) воно так від лапок застигає? :)
ReplyDeleteЗвичайно! І ніякого желатину =)
ReplyDelete