Sunday 31 October 2010

Культурний шок


Приїхали ми в Сідней, поселились в хостел і кілька днів толком нікуди не ходили –різниця в часі дуже далась в знаки. Вдень ми спали а вночі прокидались, так як піти було ніде, ми дивились телевізор. Перше що вразило – реклами. Всі реклами дуже позитивні, з жартами. Багато соціальних реклам для збереження здоровя, економії води, проти алкоголю й тютюну. Великий нахил на здоровий спосіб життя і правильне харчування.


В хостелі на рецепшені нам дали карту і пояснили як дійти в центр. Йшли ми суто по карті роблячи великі гаки нашою дорогою. Дивились по сторонам, тикали пальцями, словом виділялись. Зупинились на світлофорі, і тут підходить до нас такий позитивнинький мужичок і каже: «Привіт, гарна погода! Як у вас справи?». Він нас з кимось поплутав? Ні, тут так принято. Тут люди дуже привітні, вітаються, питаются чи все добре, якщо хтось в метро випадково зачепив, то дуже вибачаються. Для того чоловіка на світлофорі це була звичайний день і звичайна розмова, але ми його запамятали надовго.


Був у нас і список структур які нам треба було обійти щоб дати знати що ми вже є, отримати ідентифікаційні номери, відкрити рахунки і т.д. Здивувало мене те що всі такі державні установи мають онлайн графік куди ти реєструєшся на певну годину і потім приходиш на зустріч. Все просто і черг нема.


Попугаї. Уявляєте, тут вони по вулицям літають як в нас ворони! Є невеличкі, різнокольорові, але більшість великі білі. Раз в парку ми вирішили їх погодувати бананом, то вони ледь нас не захавали =).


 sydney-21-of-39.jpg


Парки... моя улюблена частина міста. Величезний ботанічний сад з виглядом на знаменитий оперний. З однієї сторони гарні галявини, квіти, дерева, фонтани, а з іншої чиста синя вода в якій можна роздивитись рибок і крабів. Купа сімей з дітьми відпочивають просто на траві. Ні-ні, не буду писати, приїжджайте, це треба побачити!

au-53-of-79.jpg

6 comments :

  1. Нема проблем з австралінглішом?

    Добре приїдемо :)

    ReplyDelete
  2. На рахунок мови - бракує побутових слів, я прийшла в магазин і не могла пояснити що я хочу ремінь, на собі показувала))

    ReplyDelete
  3. ґи які агресивні пташечки))) наче їх ніхто ніколи не годував))

    ReplyDelete
  4. Мабуть мегацікаво, отак окунутись в іншу культуру і постійно пізнавати щось нове та бачити різницю ментальності.

    ReplyDelete
  5. Ну так, в нас перша реакція на "Як в вас справи?" з уст незнайомця - підозріло негативна ("Що він від нас хоче"..).
    ..ніхто не звик, що можна ось так просто цікавитись як справи в перехожих :)

    ReplyDelete
  6. Прікол...чим більше читаю тим більше хочу туди)))

    ReplyDelete