Tuesday 9 November 2010

Пошуки роботи

Після того як винайняли квартиру, ми взялись за пошуки роботи. Процес за задумом мав бути простим: заходиш в нет, шукаєш ваканції, відсилаєш резюме, тобі відзвонюють і запрошують на співбесіду. Не тут то було... Займались пошуком в бібліотеці - халявний нет, зручне робоче місце, ну і гарно там дуже. Я довго передивлялась пропозиції, шукала я QA ваканції, але хотілось таке щоб мені цікаво було (не хочеться робити якусь рутину). Знайшла я підходящу вакансію і відправила резюме. Довольна своїм вибором почала чекати дзвінка.

Рекрутери в Австралії не закріплені за фірмами, як я звикла до цього на Україні, а працюють незалежними агенціями. Їхня задача знайти для фірми підходящого кандидата, якщо його візьмуть на роботу, вони отримують відсоток. Тому інформація в неті яку подають рекрутери дуже часто міняється або є неактуальною так як одна компанія зазвичай співпрацює з багатьма рекрутерськими агенціями.

Звичайно мені ніхто не подзвонив. Наступного дня я відправила ще 2 резюме. Ніхто не дзвонить. Кожного дня відправляю 2-3 резюме на різні ваканції з різних сайтів. Вже не хочу щоб робота була цікава, хочу щоб була хоч якась. І ось він, дзвінок!! Біжу до телефону, з почуттям самовдоволення. І тут... помилились номером. Це ж треба!?!? В такий час... Розчарована собою вирішую вписати в резюме все що я вмію робити, всі очевидні дрібниці які «ітак понятні» пишу прописом. Відсилаю. Дзвінок. Є ваканція але в іншому місті. Відмовляю, але тішусь що є прогрес.

Потроху почали дзвонити (звонять рекрутери), я кщо після телефонної розмови вони бачуть що підходиш по досвіду то запрошують до себе на співбесіду. Проходиш співбесіду в рекрутерів - якщо підходиш, вони звязуються вже з потенційним роботодавцем і організовують співбесіду. Після співбесіди дзвониш до рекрутерів, кажеш чи тобі подобається робота яку пропонують, так само рекрутерам  дзвонить роботодавець і каже чи підходиш їм ти. Якщо все добре то запрошують на другу співбесіду (фінальну). Про зарплату ти говориш тільки з рекрутерами і це в їх інтересах вибити тобі більшу зарплату так як вони будуть мати з того певний відсоток (нажаль незнаю який).

Таким непростим способом я отримала пропозицію від однієї кантори (не дуже цікава робота) і була в кількох днях від отримання іншої (на яку я дуже хотіла попасти). Після співбесіди з другою я була як Том з мультика Том і Джері в якого від самого вигляду мишки слюні текли ))

І ось він, офер!!!  ЮХУУУ!!

Приблизно такий вигляд в нас з вікна офісу.

work-view.jpg

11 comments :

  1. "від самого вигляду мишки слюні текли ))"

    слинки на вигляд з вікна... Просто зашибісь :)

    ReplyDelete
  2. Вигляд з вікна просто супер, певно не до роботи, а до купання :)

    ReplyDelete
  3. а смішно так з тими рекрутерами! свашки такі-собі :))
    чи подобається їм, чи подобається нам.. ще й зиск на тому.

    ..хоч би наші рекрутери такої схеми не рознюхали, а то і так бардак на ринку ІТ праці,торгують людьми як на базарі :)

    ReplyDelete
  4. я б їх не "рекрутерами" назвала, а "кадровими агенціями". у Львові такі також є, ще будучи студенткою шукала підробіток через таких :))) хоча і при кожній фірмі є свої власні

    ReplyDelete
  5. Класно.
    А чоловік десь влаштувався? І що у Вас за робота?
    Мені ж дуже цікаво, бо хотів би кудись переїхати з нашої помираючої України. Найстрьомніше - невпевненість у тому, що знайду роботу. Зараз я ремонтую комп*ютери(практично за копійки), а чи потрібна така праця за границею і не знаю.

    ReplyDelete
  6. Я працюю QA в невеличкій канторі. Чоловік Java Developer в великому банку. На рахунок роботи - пошуки взагальному займають кілька місяців, але боятись нема чого, в Австралії один з найнищих рівней безробіття у Світі. Так що тут набагато більша ймоіврність мати роботу ніж в Україні.
    І за копійки працювати не будете, мінімальна зарплата 15$/година. Навіть прибиральниці отримують не менше.
    Більш детально по незалежній міграції тут: http://chemodan.com.ua/australia/aus_end.html
    Сподіваюсь ця інфа буде корисною =)

    ReplyDelete
  7. От почитав дружині і майже на сто відсотків вирішили імігрувати до Канади :)
    А як у вас було з мовою? Там же потрібно здавати екзамен, саме через нього я найбільше переживаю :(

    ReplyDelete
  8. Треба здавати спеціальний тест - IELTS. Тест не є дуже важким, просто специфічний - до нього треба підготуватись. Я не знаю чи цей чи інший тест треба здавати для візи в Канаду. Якщо будуть якісь неясності з тестом чи треба порадити репетитора - пиши на мейл.

    ReplyDelete
  9. Так, саме цей тест.
    Я то ніби знаю багацько слів(хоча коли слухаю белькотіння іноземців чи читаю технічну літературу, розумію, що то крапля в морі), погано розбираюсь з часами. В принципі я своїми словами зміг би пояснити людині що-небудь, але написати це все правильно або зрозуміти швидку річ іноземців - то для мене складнувато.

    Але то все фігня. Як виявилось, в Канаду не беруть людей по моїй професії :( Думаю сьогодні-завтра про все детальніше напишу у своєму блозі.

    ReplyDelete
  10. Юля, я балдю!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Чесно кажучи я і сама ще трошка прибалдівша ))

    ReplyDelete