Tuesday 21 December 2010

Море морепродуктів



Сідней - місто розташоване біля моря, заток, гаваней і річок. Куди не глянь – всюди вода. Не дивно що тут просто величезний вибір морепродуктів. Фактично в кожному супермаркеті є рибний відділ з свіжою рибою, креветками, крабами. В більшості люди купують свіжі мрепродукти або свіжі рибні страви, хоч я і бачила в магазинах рибні концерви та морожену рибу, правда не бачила щоб їх купляли =)

Попри те що в Сіднеї є багато локальних рибних магазинів/крамничок, недалеко від центру є великий рибний ринок.  Про нього ми багато чули, вже кілька разів планували піти, раз навіть йшли але по дорозі заблудили. Нарешті збулось! В неділю вибрались, попередньо озброївшись картою і пустими шлунками :)

11.jpg


Величезне приміщення, всередині багато рибних магазинів  (від різних підприємців), між собою вони всі дуже схожі, всюди майже така сама риба і фактично такі самі ціни.

Але який там вибір!! Креветки і малі і великі і тигрові і королівські і ще багато яких (я просто назв не знаю). Про рибу я взагалі мовчу: від тріски і до акули. Так само величезний вибір раків, крабів, омарів і мідій, устриць. Для устриць вони взагалі маюсь спеціальні установки де їх відкривають і промивають.

k5.jpg k6.jpgk9.jpg

Хоч ціни не дешевші ніж в інших магазинах, але людей дуже багато, до кожної крамнички черга. Поки походиш, вибереш якусь смакотульку, вже й зголоднієш..

Але тут також все схвачено. В тому ж самому приміщенні що й ринок є багато кафе де готують свіжесенькі й апетитні морепродукти. Бажаючих купити готову смачненьку рибку було більше, ніж тих які купляли сиру, яку ще дома треба готувати :-)

k12.jpg

Більше фото тут.

9 comments :

  1. Я щось не зрозуміла чи то я крапочки в деяких цінах не побачила, чи це такі ціни ;)
    Ми в Норвегії теж були на рибному маркеті, але там пару будок, навіть не зрівняється з цим мегацентром ;)

    ReplyDelete
  2. Мне тоже оч интересно послушать про цену)) крабы по 1600 долларов? :)
    Кстати спасибо что рассказываете такие прекрасные истории!

    ReplyDelete
  3. крутотєнюшка 8))) в нас навіть банального хека проблема вибрати, те, що в супермаркетах продають суцільний жах.

    ReplyDelete
  4. про хека я згоден, але ж кілько в нас сортів бараболі, нє? зайди зранку на Краківський - побільше сортів, аніж в Сіднеї тої мілюзги;)
    згадався чогось одеський привоз... там звичайно і вибір менший, і всьо не так, але до креветок чи крабів можна купити півторалітрову баклажку вина. а на ті гроші, шо в Австралії коштує кілограм крабів, то тих баклажок буде рівно на тиждень. або й на троха більше (якшо економити, але кому я то кажу)

    ReplyDelete
  5. До alexangel:
    Ну звісно краби не по 1600 а по 16.00 австралійських доларів (курс від американського долара відрізняється на 0.1). Звичайно якщо переводити на гривні то все дуже дороге, тому ми не переводимо, краше просто думати що то в гривнях :-)
    До volohtar:
    На рахунок вина згодна ))
    Але на рахунок картоплі ти неправий - я сама дуже здивована була вибором. Тут і солодка і жовта і біла і навіть фіолетова - виглядає як буряк така фіолетова і коли звариш колір таким і залишається. Треба буде зафоткати)

    ReplyDelete
  6. Юля, ти не фоткай - просто вишли мені пару тих фіолєтових картоплин. Уявляєш, яка моя мама буде крута? На весь хутір!
    В неї хряк буде їсти ФІОЛЄТОВУ БУЛЬБУ!

    ReplyDelete
  7. Ввозити в Австралію продукти харчування неможна, от незнаю чи вивозити можна. Буду як контрабандист в прошивку сумки бульбу ховати :-)

    ReplyDelete
  8. Можна ще скотчом до тіла поприклеювати)))) Мені теж цікаво, яка ж то фіолетова чи оранжева картопля....то з Е630 чи з Е 512?)))))

    ReplyDelete
  9. О це так вибір!!! Австралійці явно дефіцитом йоду(як і всього іншого впринципі) не страждають. п.с. Кумедна фотка де Петро і риби :))

    ReplyDelete