Thursday 12 May 2011

84-річний капітан



sail.jpg

Якось наша подруга (чешка) запросила нас покататись на яхті свого знайомого. Як виявилось знайомому (Френку) 84 роки і він родом з Чехії. Вже 64 роки як живе в Сіднеї. Народився в Ужгороді – тоді ще Чехословаччині, потім вчився на стоматолога в Празі а коли почалась війна дуже хотів їхати в Америку. В той час туди мігрувало багато людей і тому пароплави були переповнені. Зато було місце плисти в Австралію ;-) Тепер Френк маючи 5 дітей, 12 внуків і 5 правнуків каже що то було одне з найкращих рішень в його житті.

Хоча дідусю 84, драйву і позитиву йому не позичати. Нещодавно повернувся з лижного відпочинку в штатах, записаний в 2 фітнес клуби (тренується чи не кожного дня), має свою яхту і мінімум двічі в тиждень на ній катається, активно готується до лижного сезону в Новій Зеландії і крім цього ще має ліцензію стоматолога і час від часу працює (пішов на пенсію тільки минулого року).

sail4.jpg

Отож про подорож. Відпливали ми з Нью Порта – містечко в годині їзди від Сіднея - погода була досить похмура, але всі були в очікуванні пригод. Френк одразу попередив про морську хворобу,  і ми вирушили. Як тільки виплили у відкрите море зійшлись хмари і почало штормити, хвилі просто перевертали яхту з боку на бік, словом дуже страшно було, але я не боялась бо мене дуже тошнило.

Повернули у гавань, там море спокійніше. Тут і сонечко вийшло і стало дуже гарно: море, острівки, пляжі, ліси. Вся природа що нас оточувала це територія національного парку. Вирішили зійти на берег і прогулятись. Ми тільки зайшли в парк а там... кенгуру!! Отак просто ходять травичку гамають і ще в них якраз малята в сумках були, я так тішилась але вони того не розумілиі тікали від мене :-)

sail2.jpg

Потім ми обідали на яхті, вона правда не дуже велика,та й ми не у вечірніх сукнях, але почувались ми ото як в фільмах показують =)

Пливемо-пливемо а тут якраз змагання по вінд-серфінгу, і один з учасників (самий перший) дуже вже наблизився до нас. Френкт йому - привіт Стівен, він йому - привіт (отак на украінській мові і каже "привіт".) Як виявилось це був син Френка якому 59 років і він серйозно займається вінд серфінгом. Був чемпіоном штату. Вже вечоріло і ми підпливали до причалу як подзвонив Стівен і запросив нас всіх до себе додому святкувати перемогу (він таки виграв!). Закінчилось наше плавання за пивом з піцою в дуже приємній домашній атмосфері.

sail3.jpg

А я дотепер дивуюсь, ці люди нас бачили вперше, а я наче дома побувала: всі такі привітні і приємні, ніхто не чекає нічого в замін а просто насолоджуються моментом.

Сподіваюсь в свої 84 я буду хоч наполовину як Френк: 3-є дітей, записана в 1 фітнес клуб, пів яхти і море позитиву!

12 comments :

  1. Класний відпочинок!!! Аж самі захотілось на яхті поплавати там ;)

    ReplyDelete
  2. ага, я коли подивлюсь на наших дідусів і бабусь, то думається шкода що вони колись не виїхали кудись (((

    ReplyDelete
  3. Та це більше від людей залежить, чехи завжди більш схильні до відпочинку ніж наші :)

    ReplyDelete
  4. Мега відпочинок! Супер дідусь!!! Висновок - щоб добре виглядати треба часто активно відпочивати і побільше дітей "рожати" :)))

    ReplyDelete
  5. Тут нема шо добавити... круть....

    ReplyDelete
  6. Дійсно кльово!!!

    ReplyDelete
  7. Купа позитиву від прочитаного! Відразу захотілось стати трішки кращим:)

    ReplyDelete
  8. "щоб добре виглядати треба часто активно відпочивати і побільше дітей “рожати” :)))"
    Віта, я на 100% погоджуюсь =))
    Тут взагалі люди більш активніші ніж на Україні, думаю з часом і українці почнуть більше спортом займатись.

    ReplyDelete
  9. І у мене море позитиву від прочитаного!!! А ще тішуся за вас, що знайшли таких хороших друзів і класно проводите час! Так тримати!!!

    ReplyDelete
  10. "словом дуже страшно було, але я не боялась бо мене дуже тошнило."
    оце мене дуже насмішило :))) чисто Юльчинська логіка )))

    а дядечко, та й історія вся - точно як з фільму.. або з паралельної реальності. сподіваюся всі тут присутні в старості будуть не менш драйвовими! )))

    ReplyDelete
  11. коли буду мати дітей то буду їм це на ніч читати.)

    ReplyDelete
  12. Щось мені підказує, що твої діти це будуть на власні очі бачити ))

    ReplyDelete