Monday 30 December 2013

Дивні штуки

Розкажу про деякі дивні штуки тут в Австралії. До дечого вже звикла, а до дечого так і не можу.

Наприклад крекери зі смаком піци. Не розумію логіки, це як гречка зі смаком рису. Хочеш гречку, ну то їж гречку, рис – їж рис.

Риби мільйон, ікри не знайти. Насправді знайти то можна але не так і легко. В супермаркетах нема, треба їхати на рибячий ринок чи в якісь спеціалізовані магазини.

З оселедцем ще більша проблема. Є тільки в банках, замочений в воді. Звичайно 60% вмісту банки – вода, тому риба геть розлазиться і не смачна.

В кафе знайти суп – рідкість (за винятком китайської\тайської кухні). Зайшла нещодавно в кафе біля роботи, в меню знайшла суп, замовила. Офіціантка на мене такими очима: Ви що, це ж не зима! Тут думають що люди їдять суп щоб зігрітись а не щоб поїсти.

В квартирах ви немаєте права міняти вікна, вхідні двері, заскляти балкон словом робити будь-що що буде вас виділяти від інших ззовні. Це робить жек для всіх і тільки за згодою всіх мешканців і тільки коли має достатньо коштів.

На день народженнях дітей стіл просто заставлений цукерками, шоколадками, колою, солодкою ватою. Зазвичай нічого несолодкого та більш-менш поживного і корисного нема. Дивно так, дорослі можуть їсти мясо з салатом а дітям все "найкраще".

Це були негативні дивні штуки, а зараз розповім про просто дивні штуки :-)

В шоколад дають менше масла (порівняноз США наприклад) так як тут жаркіше, то щоб шоколадки скоро не тали.

Памперси (це я про назву бренду) не продаються так як верхній шар полиетиленовий і в жару діти будуть запарюватись.

Квартири і хати часто міняють і переїжджають. Зазвичай купують маленьку в кредит, виплачують, продають, купляють більшу, і так кілька разів, на старість навпаки продають хату і перебираються в житло поменьше, так як діти вже пороз"їжджались та живуть окремо і великого житла вже нетреба.

Після школи далеко не всі спішать поступати. Багато їдуть в Європу по "ворк енд тревел" на рік - два, в цей період вони утримують себе самі.

Наша освіта спеціаліста тут не рахується, в своєму резюме я вказую що я бакалавр - що також дуже круто, так як відсоток людей з вищою освітою набагато нижчий ніж в Україні.

* Тут я колись писала про прості речі та цікаві факти про Австралію.

3 comments :

  1. о бакалавр, багато-де ціниться як нормальна освіта, тільки у нас вважається "недовчився".
    "Work & Travel" сама пробувала будучи студенткою, непоганий шанс підзаробити собі за літо, попрактикувати мову, і взагалі побачити інший світ, для студента що більше треба :)

    ReplyDelete
  2. :) роби рубрику "дивні штуки" і постійно шось отаке во пиши... :) Пізнавально і цікаво уабше!!! :)

    ReplyDelete
  3. До Наталі: Мені дуже хтілось колись також поїхати, але можливості не було, я також думаю що то хороший досвід.

    До ПашОлі: от дякую за ідею, може якраз і зроблю :-)

    ReplyDelete