Wednesday, 5 January 2011

Kangaroo



Нарешті їли кенгуру. В супермаркетах кенгурятину я побачила вже давно. Дуже тішилась з того приводу бо то так незвично.. на поличках поряд з говядиною і свининою лежить кенгурятина і до того є з чого вибрати: є стрейки, є фарш, навіть кобаски є.  Як проходжу повз в супермаркеті завжди зупиняюсь і думаю купити, але потім передумую і йду.

Тут кенгурятина не є дивиною, її не рідко  їдять. От і на роботі мені всі розхвалили що то дуже корисне і як це бути в Австралії і кенгуру не їсти. Але я все думала: як його можна їсти, це ж кенгуру? (тут зразу в памяті малювались маленькі кенгурятки в маминих сумках)

Вирішила переступити через себе і на Новий Рік приготувати. Коштує кенгуру приблизно 16 $ в той час як говядина і свинина порядку 10 $ а креветки 15 $/кг; тобто різниця не є великою. На вигляд і запах – звичайне мясо, нічого особливого. Готувала я стейки – тут, доречі, народ помішаний на стейках (це я про корінних австралійців), як правильно готувати стейки мене навчили ще в кулінарній школі (в нас був єдиний урок і той пішов на користь :) ).

От і коли мені всі розказували яка корисна кенгурятина, чомусь ніхто не розказав що вона ще й дуже смачна! Нам дуже сподобалось. Смак важко описати, але мабуть щось середнє між говядиною та індичкою.

Так що хто завітає до нас в гості кенгурячі стейки гарантуємо!

kang.jpg



Доречі оранжове на тарілці це картопля.

13 comments :

  1. Маю надію, що вам соромно за бідне кенгурятко, і ви обидва станете вегетаріанцями (так мені буде цікавіше читати ваш блог, ггг=)). Надія втім слабка:)

    Розкажіть більше про цю картоплю, якщо не важко - фото, як називається, почім, як на смак. Я бачив синю, а таку ні. Я б таку їв...

    ReplyDelete
  2. Интересно, а эта картошка какая на вкус?

    ReplyDelete
  3. слухаю рецепт правильного приготування стейків, бо ми з Назіком теж дуже часто їмо їх, тільки не з кенгурятини ;)

    ReplyDelete
  4. +1 на стейки, як тільки попадемо в Австралію :)))

    ReplyDelete
  5. Юля, ти як істинна українка маєш спробувати приготувати ще кілька страв, зокрема:
    - пельмені з кенгурятинки;
    - вареники з кенгурячим фаршем зі сметанов та шкварками з жирних кенгуру;
    - печінковий торт з печінки кенгуру;
    - тушонка з кенгурятинки (то бажано на зиму зробити 20-30 літрових банок);
    - кишка;
    - вібдивні з кенгурятинки
    шось більше в голову ніц не лізе. хто ше згадає - дописуйте!

    ReplyDelete
  6. Юля має готувати не кишку, а гурку, а ше шойт і шовдарь. :)

    ReplyDelete
  7. придумав назву для закарпатсько-австралійської кишки - КЕНгурка

    ReplyDelete
  8. >> шкварками з жирних кенгуру
    хі-хі-хі :=)
    >> КЕНгурка
    От це класна назва =) А чого, можна щось таке спробувати ))

    Я ще подумала, як на рахунок холодцю і сальцесону? :-))

    ReplyDelete
  9. Підходить. А ше можна спекти ковбаски з кенгурятинки, і поки вона ще тепленька - її закривають в 3-літрову банку і заливають смальцем.
    А потім на Різдво відкривають... СМАКАТІЩА!

    ReplyDelete
  10. Ну і ще голубці з кенгуру... але то їх можна робити не в капусті а в сумці їхній.. а ще можна фаршироване кенгуру...

    ReplyDelete
  11. І стаття цікава і коментарі повчально-кулінарні))))

    ReplyDelete
  12. Я так бим зїв,
    але тутка напевно не знайду :(

    ReplyDelete
  13. ще кілька страв до колекції справжніх українців:
    язик заливний кенгурячий
    холодець (драглі) з кенгурячих копит і шкірок
    ковбаса домашня з кенгуру і качконоса
    рубці (то можна навіть відкрити австралійську філію рубців)
    сало (але то треба слідкувати шоб тварина мало бігала і набирала жиру)

    ReplyDelete