Wednesday 5 January 2011
Kangaroo
Нарешті їли кенгуру. В супермаркетах кенгурятину я побачила вже давно. Дуже тішилась з того приводу бо то так незвично.. на поличках поряд з говядиною і свининою лежить кенгурятина і до того є з чого вибрати: є стрейки, є фарш, навіть кобаски є. Як проходжу повз в супермаркеті завжди зупиняюсь і думаю купити, але потім передумую і йду.
Тут кенгурятина не є дивиною, її не рідко їдять. От і на роботі мені всі розхвалили що то дуже корисне і як це бути в Австралії і кенгуру не їсти. Але я все думала: як його можна їсти, це ж кенгуру? (тут зразу в памяті малювались маленькі кенгурятки в маминих сумках)
Вирішила переступити через себе і на Новий Рік приготувати. Коштує кенгуру приблизно 16 $ в той час як говядина і свинина порядку 10 $ а креветки 15 $/кг; тобто різниця не є великою. На вигляд і запах – звичайне мясо, нічого особливого. Готувала я стейки – тут, доречі, народ помішаний на стейках (це я про корінних австралійців), як правильно готувати стейки мене навчили ще в кулінарній школі (в нас був єдиний урок і той пішов на користь :) ).
От і коли мені всі розказували яка корисна кенгурятина, чомусь ніхто не розказав що вона ще й дуже смачна! Нам дуже сподобалось. Смак важко описати, але мабуть щось середнє між говядиною та індичкою.
Так що хто завітає до нас в гості кенгурячі стейки гарантуємо!
Доречі оранжове на тарілці це картопля.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
Маю надію, що вам соромно за бідне кенгурятко, і ви обидва станете вегетаріанцями (так мені буде цікавіше читати ваш блог, ггг=)). Надія втім слабка:)
ReplyDeleteРозкажіть більше про цю картоплю, якщо не важко - фото, як називається, почім, як на смак. Я бачив синю, а таку ні. Я б таку їв...
Интересно, а эта картошка какая на вкус?
ReplyDeleteслухаю рецепт правильного приготування стейків, бо ми з Назіком теж дуже часто їмо їх, тільки не з кенгурятини ;)
ReplyDelete+1 на стейки, як тільки попадемо в Австралію :)))
ReplyDeleteЮля, ти як істинна українка маєш спробувати приготувати ще кілька страв, зокрема:
ReplyDelete- пельмені з кенгурятинки;
- вареники з кенгурячим фаршем зі сметанов та шкварками з жирних кенгуру;
- печінковий торт з печінки кенгуру;
- тушонка з кенгурятинки (то бажано на зиму зробити 20-30 літрових банок);
- кишка;
- вібдивні з кенгурятинки
шось більше в голову ніц не лізе. хто ше згадає - дописуйте!
Юля має готувати не кишку, а гурку, а ше шойт і шовдарь. :)
ReplyDeleteпридумав назву для закарпатсько-австралійської кишки - КЕНгурка
ReplyDelete>> шкварками з жирних кенгуру
ReplyDeleteхі-хі-хі :=)
>> КЕНгурка
От це класна назва =) А чого, можна щось таке спробувати ))
Я ще подумала, як на рахунок холодцю і сальцесону? :-))
Підходить. А ше можна спекти ковбаски з кенгурятинки, і поки вона ще тепленька - її закривають в 3-літрову банку і заливають смальцем.
ReplyDeleteА потім на Різдво відкривають... СМАКАТІЩА!
Ну і ще голубці з кенгуру... але то їх можна робити не в капусті а в сумці їхній.. а ще можна фаршироване кенгуру...
ReplyDeleteІ стаття цікава і коментарі повчально-кулінарні))))
ReplyDeleteЯ так бим зїв,
ReplyDeleteале тутка напевно не знайду :(
ще кілька страв до колекції справжніх українців:
ReplyDeleteязик заливний кенгурячий
холодець (драглі) з кенгурячих копит і шкірок
ковбаса домашня з кенгуру і качконоса
рубці (то можна навіть відкрити австралійську філію рубців)
сало (але то треба слідкувати шоб тварина мало бігала і набирала жиру)