Monday 4 April 2011

Абсейлінг



Ще один вид скалолазання – абсейлінг. Зазвичай ми лазили вгору а тут навпаки, треба спускатись вниз. Принцип простий: на вершині гори міцно причеплений (спеціальним кріпленням) кінець мотузки, цю саму мотузку пропускають через спеціальний пристрій який стримує  тертя і швидкість спускання, потім мотузку причіплюють до кріплення людини яка спускається. Внизу стоїть ще одна людина яка тримає інший кінець мотузки і страхує.

abs51.jpg

В порівнянні з лазанням вгору тут трохи страшніше, справа в тому що страхівка мало чим допомагає (насправді ти не впадеш в сам низ бо вона таки є, але якщо починаєш падати то різко і скоро зупинити майже неможливо). Також більше потрібно сили в руках (точніше в руці) так як одною рукою сам контролюєш швидкість і баланс спускання. Тому ДУЖЕ важливо ні в якому разі не пускати руку з мотузки. Пустив руку – і ти за кілька секунд внизу.

А ще дуже страшно стояти на вершині і навіть не бачити де там низ і як там спускатись...

abs61.jpg

Все дійство відбувалось в одному з районів Сіднея. Поїздку вже раз переносили через погану погоду. Зато цього разу пощастило: погода була чудова і тренери були дуже хороші. Після півторагодинного теоретичного вступу перейшли до практики.

Не всім давалось легко. З нашої групи 6 людей перевернулись на мотузці догори ногами (нам пощастило не бути в тому списку ;-) )

Найстрашніше перші кілька метрів, коли сили тримають але страх бере гору. Але варто тільки побороти цей страх як розумієш наскільки це цікаво і надзвичайно.

Я не пам’ятаю коли в мене було стільки емоцій! Це було просто супер мега дуже класно! Однозначно набагато емоційніше ніж лазання вгору! Кажуть, коли побориш страх і будеш частіше абсейлитись воно буде менш цікаво, але я не вірю.

Більше фото тут

6 comments :

  1. класно :) Прям, як спецназ готують.)

    ReplyDelete
  2. Гарний райончик Сіднея :)
    З кожним постом про скалолазання розумію, що для тебе стати на лижі тепер буде дрібницею ;)
    Чекаємо мастер класу в Україні, завжди хотіла спробувати ;)

    ReplyDelete
  3. Ващє не був в курсі, шо таке є.... :) Круть !!!!

    ReplyDelete
  4. До Владислава: Щось типу того тільки спецназівці навідміну від нас напевне не такі налякані :-)

    До Аліни: Це навіть не дуже далекий район сіднея, з центру десь 30 хв на метро. Місто взагалі дуже розлоге - майже все приватні будинки.

    До Павлика: Є, є. Приїжджайте в гості і спробуйте самі!

    ReplyDelete
  5. Анжеліка12 April 2011 at 15:25

    Привіт, Юліє! Якось раптово натрапила на сайт, напишіть свій скайп або мейл ,як з вами звязатись. Дякую. Мій скайп -standio44

    ReplyDelete
  6. Круто! Тут не те що на лижі, тепер певно і з парашутом Юля без страху зможе стрибати, після таких от тренувань :)

    ReplyDelete