Tuesday 6 December 2011

Picasso

Багато реклами, великий ажіотаж, ну ще б, виставка робіт Пабло Пікасо - таке трапляється нечасто..

Eкспонати привезли з Національного Музею Пікассо в Парижі. Вся виставка складалась з понад 150 робіт майстра, включаючи картини, нариси та скульптури. Про існування останніх ми ніколи й не знали.

picasso1.jpg

Знайома Сюзанна організовувала груповий похід в картинну галерею, по-перше гуртом цікавіше, по завершенні можна обговорити побачене і поділитись враженнями, а по-друге гуртом дешевше.

Те що Пікассо був надзвичайним художником - беззаперечний факт. Наприклад "Натюрморт з глечиком та яблуками" чи  "Поль в костюмі Арлекина" (син Пікассо) надзвичайно нам сподобались, а робота "Купальщиці" стала моїм фаворитом серед картин.

Нажаль більшісь робіт ми так і неосягнули... наприклад "Чоловік з кларнетом" або "Роздягнена в кріслі". Біля таких картин стояли десятки людей і мудро підперши бороди хвилинами роздивлялись різні деталі, ну і ми стали, і ми роздивлялись, але щось так і не роздивились, чи то просто не вловили всього того що автор хотів передати.. Думаю для того щоб розуміти таке мистецтво потрібно бути більш обізнанішим в цьому напрямку, тоді і деталі щось значать і більше орієнтуєшся в періодах творчості та впливу на них.

Ну а самим ефектним витвором виявилась бронзова коза вона вразила наповал і нас і наших друзів, і до того ж вона дуже-дуже позитивна :-)

Ось такий то оригінальний і незабутній похід до музею вийшов. Тепер Пікасо асоціюватиметься не тільки з нічним клубом у Львові, але й з цікавою та неординарною творчістю видатного майстра.

5 comments :

  1. і я бачила картини цього видатного митця в Парижському Луврі, але якось в тому залі багато часу не провела, бо таки не могла осягнути більшість його картин :))) Ще була в музеї сучасного мистецтва де також багато чого не могла зрозуміти, але в загальному не шкодую за потрачений час і гроші, в компанії всеодно веселіше )))

    ReplyDelete
  2. Ой, клас! Я також мрію колись в Луврі побувати, дуже хочеться Джоконду побачити. Але кажуть туди треба знати коли їхати бо черги дуже великі, то правда?

    ReplyDelete
  3. правда, була вкінці жовтня, коли у Парижі погодка явно не туристична (зранку туман і до обіду) на Ейфелеву вежу не підеш бо нічого не побачиш крім куска заліза який і знизу можна потрогати, та ще і дощик по кілька разів на день падав. Джоконду бачила на відстані десь метрів 15, людей багато і всі фоткають на мобільний от цього пріколу не могла зрозуміти :)))

    ReplyDelete
  4. Найбільше мене розвеселило з того всього Дісней Ленд, але думаю у вас в Австралії є щось своє :)))

    ReplyDelete
  5. Ого, там ще фоткати можна? Тут строго-настрого заборонялось.
    Нажаль Дісней Ленду тут нема :-( Зато є багато лунапарків а також багато парків з водними атракціонами.

    ReplyDelete