Monday 21 May 2012

Мамин холодець

Моя мама варить найсмачніший в Світі холодець!

hol3.jpg

Він завжди дуже прозорий та міцненький. Розкрию і вам секрет його приготування :-)

Холодець вариться не з хрящів та шкірок а з курячих ніжок (так-так, таких страшненьких з пальчиками). Отож беремо курячі ніжки (в мене було пів кілограма - 10 штук), гарно їх очищуємо, заливаємо водою і ставимо на газ. Коли ніжки закиплять злити воду повністю і добре їх промити. А тоді залити ще раз водою, додати сіль, перець і моркву, і поставити ще раз але на дуже слабкий вогонь (більше їм кипіти неможна). Води треба налити щоб вона покрила ніжки на 4 см. Варимо 3-4 години. Окремо ставимо варити куряче м"ясо - його ми і будемо заливати нашим наваром.

Коли холодець зварився витискаємо прямо в гарячогу каструлю 2 зубки часнику і перемішуємо.

Зварене куряче мясо розкладаємо по тарілках і заливаємо процідженим холодцем (проціджуємо щоб часничок не заважав нашій прозорості), ставимо в холодильник і на другий день ласуємо :-)

hol2.jpg

Смачного!

6 comments :

  1. вкусняшки.))

    ReplyDelete
  2. А ось як то робиться!!!Дуже дякую тобі і твоїй мамі Юльчик, на днях зроблю!!!Обожнюю холодець, а желе смачне і дуже корисне)))))

    ReplyDelete
  3. і я любитель прозорого і нежирного холодцю! дякую за розсекречений рецептик :) обов'язково буду пробувати приготувати!

    ReplyDelete
  4. Я також дуже люблю саме ото прозоре желе, навіть собі окремо заливаю без мяска :-)

    ReplyDelete
  5. Хм, а желатину не треба? :) воно так від лапок застигає? :)

    ReplyDelete
  6. Звичайно! І ніякого желатину =)

    ReplyDelete