Saturday 8 June 2013

Маркет

Щойно повернулись з "маркету" - місцевого базарчику. І поки дитина спить, вирішила по свіжим емоціям написати.

market1.jpg

Маркети є досить популярними в Сіднеї, зазвичай це міні-базарчик з усякою всячиною: овочами, фруктами, одягом, кухониими приборами, свіжоприготованою їжею і живою музикою.

market9.jpg

market5.jpg

Основна їх відмінність те що більшість "добра" це ручна робота, одяг пошитий чи вивязаний, капелюшки і валянки - валяні, продукти - вирощені на звичайних городах.

Також є куточок для діток з чарівною феєю, яка вміє розмальовувати обличчя =)

market4.jpg

Взагалом такі маркети проходять що 2 тиждня але їх є багато по цілому місту, так що при бажанні можна і кожного тиждня вибиратись.

Дитина так вимоталась що вже другу годину спить в колясці =)

market8.jpg

5 comments :

  1. Бабка із Закарпаття9 June 2013 at 11:55

    Ото класний такий вихід ,самому можна прогулятись і дитині цікаво .А в нас такаго немає .

    ReplyDelete
  2. Бабуся з Волині9 June 2013 at 14:30

    У нас щосереди "вижівський маркет", який суттєво відрізняється від сіднейського. Є "добро заморське" що більшість (в т. ч. секонхенд), а є й ручна робота - кошики, вазони, розсада овочів і квітів, продукти - вирощені на звичайних городах, молокопродукти навколишніх господинь. Дитині цікаво? Незнаю.
    Залишилося організувати куточок для діток з чарівною феєю, та живу музику. А то живий спів хіба що коли старіші жіночки з якогось села збирають гроші на церку.
    Тішуся з кожного фото внука. Дякую, Юля.

    ReplyDelete
  3. Ха-ха =) Ви так смішно описали "вижівський маркет" але я вам скажу що такго сиру(домашнього) як на Україні тут не знайти, дуже за ним скучаємо. А на рахунок куточка і феї - це все волонтери, які займаються цією справою без будь-якої вигоди, хіба що щирих дитячих посмішок. Так що кожен може почати таку традицію в себе на "маркеті" :-) Думаю багато хто б одобрив і домоміг.

    ReplyDelete
  4. в мене під офісом теж якийсь такий маркет є, правда там в основному одяг, а якісь продукти - то всі запаковані, не овочі-фрукти. І без фей. Але мене до цього часу дивує, хто їм дозволяє посед Лондона такий стихійний базарчик робити... :)

    ReplyDelete
  5. А мене от інше дивує, був нещодавно фестиваль світла. Ну ввечері так гарно освічували оперний і набережну, вся протяжність десь кілька км. Так на всю ту територію тільки 2 бутки з ходдогами і жодної з всякими там вушками, шаріками. Якісь австрали зовсім не підприємницькі...В Україні скоро б то діло обустроїли.

    ReplyDelete