Monday 11 May 2015

Проект 52 - тиждень 19. Давидкова мова.

 Хоч і спілкуємось ми дома виключно на українській, та англійська оточує нас всюди. Не дивно що Давидкова мова виходить деформованою. Наприклад українське слово з авнлійським закінченням, чи ангійське в українському відмінку. Ось трози з останнього:
Скіна = Skin + шкіра
Бабашки = баба (так каже англійськмовна вівця) + барашки
Мама, я хоцу нудлс (рисова локшина) з цікеном (куруою).
А ще є купа слів які не правильно вимовляються, додумуються чи асоціюються з іншими:
Чяйники = чайки 
Коконавт = космонавт


Отож наш тиждень. Поки тата нема, мама мусить завозити і забирати хлопчика з садочка сама. Думала буде напряжно, але насправді не все так погано - ми собі виробили графік, лягаємо в 9 (Давидко десь в 8.30, я по 9), а встаємо в 6. В садку ми в 6.45 і встигаємо на ранній сніданок який закінчується в 7.15. Таким чином ми економимо купу часу на приготування, поїдання і прибирання Давидкового сніданку. 

Щоб мама не перенавантажувалась час від часу ходимо в кафе вечеряти. Тут і прогулянка і вечеря в одному.  

Вечірні розваги. Вечорами виручали Нравки. Дуже раджу тим в кого маленькі дітки. 

Робота. На роботі нова фішка - програмка, яка по фото визначає вік. Зробили кілька спроб, і скромно вибрали де ми наймолодші ))

Наш клуб бігунів покищо не розпався, хоч і число учасників зменшилось вдвічі. 

Йожик. Хоч наш йог і далеко, та не забуває ділитись цікавинками. Наприклад бачив трактора фірми "Махіндра". Але самою смішною була наступна історія. 
День так на 4-й йогівської програми, зупиняє Петю на коридорі індус і питає "Do you speak?". Виявляється за ці всі дні наш "говіркий" тато не видав ані слова, і той подумав що він взагалі не розмовляє. 

Вихідні. В суботу в мене був просто марш-бросок. Вийшли з дому в 8.30, прийшли по 6. 
Спочатку пішли на почту за загадковою посилкою. А там супер-пурер модна настольна лампа. Взагалі вона виглядає як якийсь епл продукт. Акуратна, біла, з тач сенсорами. Пальцем доторкнешся - яскраве світло світить, потримаєш палець довше - воно робиться тьмяним. Вигинається в різні сторони, і компактненько складається. Після пів нодини в гугл картинках таки знайшла її, хвалюсь:

Думаю, ото мій Петя такий гарний подарунок вибрав. В тім що це від Петі й сумнівів не було, так як наша стара настольна лампа вже на своїй фінійшій прямій. І тут Петя пише що це не від нього... А що саме цікаве, я й досі не знаю від кого ))) Є кілька здогадок але наразі непідтверджені. Від кого б це не було - дуже дякую! Прямо в точку і мені дуже приємно від такого сюрпризу :-) Але може таки признаєтесь?

Плавання. З почти одразу в басейн. Плавав Давидко як і минулого разу, проте був не в настої, спочатку в воду не хотів, потім до вчительки не хотів і так далі. Але якось відбув.



З плавання заїхала за нашою нянькою і завезла їх додому, поки вони ліпили, малювали і їли шоколадну качку (так, вона знову принесла таку радість), я неспішно поїхала за продуктами.

Приїхала, завезли няню додому. А дитина нагодована, виспана - якраз пора гуляти. Саджу в коляску і пішли на пляж, то ми тільки в пісочку погратись, бо в нас вже осінь.

Давидко собі одразу друзів знайшов. Почало сонце заходити, то ми ще вирішили піти на майданчик щоб добре перед сном вибігатись. Йшли додому, то вже була ніч - в 6 вечора так темно, що якби не ліхтарі, дороги й не видно б було. 
В суботу Девід прокинувся в 6, то я розраховувала що після такого активного дня буде спати хоч до 7.  "Мама, вставай, взе добій день!" пролунало рівно о 6. Ось тобі й добрий день. *Добрий день в Давидковому розумінні це те ж саме  що й день.

Хресні виручають. Хресна часто просить привезти дитину погратись, то ж домовились так і зробити. Поки привезла то наша рання пташка вирубалась в машині, і ще пів години куняла в Слави на дивані.

Поки Давидка няньчили, мама пішла на масаж і на міні-шопінг. Все ж таки день матері :-)
А потім ми разом ходили в парк гуляти. Гляньте, яка в нас в Австралії фасоля вродила.

Ось так і пройшов наш тиждень. Думаєте в понеділок Давидко встав в 6? Звичайно ж ні )))

9 comments :

  1. Але і тиждень!!! Юля, я прямо не знаю з чого починати коментувати :)) ото насичений і цікавий видався! Лампа крута до неймовірності (думаю моєму Ромі - фанату Епл - дуже сподобається :)))) Петя в тебе просто оригінал )))) так насмішило з тим "Do you speak?" ))) А Давидкова мова - просто клас, недочекаюсь як моя почне так балакати )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Це точно, тиждень ще той видався )) Виявляється лампа то не мені подарунок а Петі! Ну нічого, поки його нема, я думаю що вона моя :-)

      Delete
  2. Розсмішив Петро. Хоча я його розумію. Я також в новій обстановці не балакуча ))).
    Фасоля у вас крута, і вона без ГМО?
    А що таке Нравки?

    ReplyDelete
    Replies
    1. То насправді не фасоля (то я так пожартувала), то плоди такого дуже великого і розлогого дерева.
      А Нравки, то просто цікавинки від компанії "Нраво" - там вище я лінк дала.

      Delete
  3. Дякую за змістовно описаний проведений час. Завдяки Тобі, Юля, я майже в курсі нових технологій (лампа), ну і собака-йог розсмішила. А від задоволення перегляду роликів аж сльози на очі. Вік визначений програмкою відповідає Тобі, Сонечко!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякую за комплімент :-)

      Delete
  4. заччьотна фасоля, і лампа, Петя))) і Давидко з його мовою, але то певно всі дітки так балакають, якщо двомовне середовище. Моя он до тепер ще все перекручує, словацько-українсько-російським суржиком балакає
    і ще в тих дітисьок всіх напевно така фішка, що коли вставати зранку не треба - то вони в 6 вже не сплять, а коли треба, то "йди геть, я спати хочу"))))

    ReplyDelete
  5. Приємно спостерігати за вами, як живете , ростете,як розмовляєте . І багато від вас беремо собі на замітку . Цьомаємо , обнімаємо і вітаємо Юлечко із Днем народженням .

    ReplyDelete
  6. Всьо круто, але "чайники" нас з Ольою просто порвали !!!! Ну кумедіанти ..клас.... Сплошний позитив !!! :)

    ReplyDelete