Monday 21 February 2011

Печені овочі


ov8.jpg


Вже не раз ми були в гостях де нас пригощали печеними овочами. Рецепт простий і, впевнена що ви всі його вже не раз пробували, але про всяк випадок нагадаю, може хтось прочитає і захоче прямо сьогодні приготувати!


Ще хочу сказати що кухня тут дуже проста, і ніхто не тратить купу часу на приготування товченої картоплі, нарізання олів»є та інших «важких» (на шлунок) салатів.Отож беремо все що є в холодильнику з овочів (по сезону). Я брала картоплю, цибулю, часник,броколлі, помідори, перець, гриби, кукурудзу. Але можна запікати й інші: моркву, цвітну капусту, кабачки, баклажани, буряк, словом все що любите і маєте під рукою.

ov1.jpg

Отож беремо пательню (глибоку, нам треба щоб запеклось а не висушилось). Ріжемо все на великі шматки і кладемо слоями. Я клала спочатку картоплю, потім броколі, потім помідори перець цибулю і гриби, вкінці поклала кукурудзу, видавила часник на часникодавці, посолила і полила оливковою олією (можна використовувати і звичайну соняшникову).

ov5.jpg

Накриваємо фольгою і кладемо в попередньо розігріту духовку. Запікаємо 20 хв, витягуємо, знімаємо фольгу і запікаємо ще 20 хв.От і все готове. На стіл подавати в пательні в якій і запікалось.

ov7.jpg

За словами мого чоловіка це були самі смачні печені овочі на світі, а він в мене ого-го який гурман!

Смачного!

11 comments :

  1. Виглядає суперово :), і думаю дуже смачненько :)
    Я покищо таке роблю з морожених, влітку буду з свіжих :)
    Дякую за натхнення ;)

    ReplyDelete
  2. Ммм, смакотіща :))) Молодчинка, Юлясику )))

    ReplyDelete
  3. Швидко, смачно і красиво, обожнюю таке :))) для мене такі страви дуже актуальні. Хоча, часом, подобається почаклувати на кухні коли є час і натхнення.
    А ще дуже люблю овочі на грилі, літом до шашлику. Так як я не дуже люблю мясо, для мене ідеальна пропорція, - трошки мяса і купа овочів, і ще це все завернуте в лаваш ))))

    ReplyDelete
  4. Ммммм! А я до такого не додумалась) Якраз мужа чекаю з відрядження. Йду пробувати!!!

    ReplyDelete
  5. Хочу вже ото...!!!

    ReplyDelete
  6. Дуже апетитний вигляд, але мені здається нам, щоб отримати максимальний результат треба всетаки дочекатись літа...бо наразі овочі, які зараз в наявності вже не мають такого смаку, як в літку. Хоча можна спробувати і зимою таке зробити, щоб в літку мати з чим порівнювати)))

    ReplyDelete
  7. я зимою роблю з заморожених, але тоді склад трохи інший :)

    ReplyDelete
  8. І я прихильниця "швидкої" і здорової кухні. Дуже гарні апетитні овочі вийшли. Так би і з'їла.

    Семенюки, так тримати і нам українцям таке пропагувати!

    ReplyDelete
  9. Дякуємо за позитивні відгуки! Все і справді дуже просто і корисно!

    ReplyDelete
  10. класно. запам’ятаю до літа. зараз не дуже є овочів свіжих і таких, щоб не стрьомно було їх їсти)))

    ReplyDelete
  11. Наталя Глушко25 January 2013 at 14:11

    Клас! Дякую за рецептик :)

    ReplyDelete