Вже не раз ми були в гостях де нас пригощали печеними овочами. Рецепт простий і, впевнена що ви всі його вже не раз пробували, але про всяк випадок нагадаю, може хтось прочитає і захоче прямо сьогодні приготувати!
Ще хочу сказати що кухня тут дуже проста, і ніхто не тратить купу часу на приготування товченої картоплі, нарізання олів»є та інших «важких» (на шлунок) салатів.Отож беремо все що є в холодильнику з овочів (по сезону). Я брала картоплю, цибулю, часник,броколлі, помідори, перець, гриби, кукурудзу. Але можна запікати й інші: моркву, цвітну капусту, кабачки, баклажани, буряк, словом все що любите і маєте під рукою.
Отож беремо пательню (глибоку, нам треба щоб запеклось а не висушилось). Ріжемо все на великі шматки і кладемо слоями. Я клала спочатку картоплю, потім броколі, потім помідори перець цибулю і гриби, вкінці поклала кукурудзу, видавила часник на часникодавці, посолила і полила оливковою олією (можна використовувати і звичайну соняшникову).
Накриваємо фольгою і кладемо в попередньо розігріту духовку. Запікаємо 20 хв, витягуємо, знімаємо фольгу і запікаємо ще 20 хв.От і все готове. На стіл подавати в пательні в якій і запікалось.
За словами мого чоловіка це були самі смачні печені овочі на світі, а він в мене ого-го який гурман!
Смачного!
Виглядає суперово :), і думаю дуже смачненько :)
ReplyDeleteЯ покищо таке роблю з морожених, влітку буду з свіжих :)
Дякую за натхнення ;)
Ммм, смакотіща :))) Молодчинка, Юлясику )))
ReplyDeleteШвидко, смачно і красиво, обожнюю таке :))) для мене такі страви дуже актуальні. Хоча, часом, подобається почаклувати на кухні коли є час і натхнення.
ReplyDeleteА ще дуже люблю овочі на грилі, літом до шашлику. Так як я не дуже люблю мясо, для мене ідеальна пропорція, - трошки мяса і купа овочів, і ще це все завернуте в лаваш ))))
Ммммм! А я до такого не додумалась) Якраз мужа чекаю з відрядження. Йду пробувати!!!
ReplyDeleteХочу вже ото...!!!
ReplyDeleteДуже апетитний вигляд, але мені здається нам, щоб отримати максимальний результат треба всетаки дочекатись літа...бо наразі овочі, які зараз в наявності вже не мають такого смаку, як в літку. Хоча можна спробувати і зимою таке зробити, щоб в літку мати з чим порівнювати)))
ReplyDeleteя зимою роблю з заморожених, але тоді склад трохи інший :)
ReplyDeleteІ я прихильниця "швидкої" і здорової кухні. Дуже гарні апетитні овочі вийшли. Так би і з'їла.
ReplyDeleteСеменюки, так тримати і нам українцям таке пропагувати!
Дякуємо за позитивні відгуки! Все і справді дуже просто і корисно!
ReplyDeleteкласно. запам’ятаю до літа. зараз не дуже є овочів свіжих і таких, щоб не стрьомно було їх їсти)))
ReplyDeleteКлас! Дякую за рецептик :)
ReplyDelete