Monday 7 March 2011

Перший тур пройдено!



Знайшла троха часу повчитись на права. Насправді ми маємо українські права вже майже 3 роки, але приїхавши сюди зрозуміли що треба буде перевчатись. Рух лівосторонній. Спочатку навіть дорогу важко було переходити я вже мовчу про водіння.

Кожен штат має свої правила (відрізняються дуже мало, восновному через клімат і ландшафт). Правила набагато менші, простіші і зрозуміліші ніж в Україні. Серйозний нахил на безпеку. Книжку по якій вчити так само як і приклади питань можна скачати на сайті МРЕВ (RTA). Також на сайті можна пройти пробний тест онлайн. Доречі спробуйте і ви!


Була дуже здивована коли побачила розділ про хабарі. В кожному тесті є 2 питання про хабарі і тут дуже наголошують на те як невигідно їх давати/брати: за це накладають великий штраф навіть можуть позбавити прав а працівники які взяли штраф можуть бути позбавлені роботи, тому ніхто навіть не ризикує.

Тест складається з 45 питань, з яких мінімум 42 треба відповісти вірно, при чому помилки можна робити тільки в питаннях з різних розділів (тобто якщо в питаннях про дорожні знаки зробити 2 помилки то тест не буде пройдений навіть якщо всі інші 43 відповіді правильні).  Зареєструватись на тест можна по телефону і на годину яка підходить. Здають тест не цілими класами як  в нас, тут є 10 компю’терів, коли зручно приходиш і здаєш. Якщо не здав, можеш записатись на наступний тест і так скільки хочеш разів (правда плата 30$ за спробу).

Я була досить впевнена в своїх знаннях. Дядько на реєстрації провів мене до компю’тера (доречі тач скрін), сказав не спішити з відповідями і добре подумати, також сказав тикати пальчиком в екран дуже ніжно :-)

l.jpg44 з 45 за 20 хвилин і я вже маю «L80» що означає  що я ще вчусь (під час їзди біля мене має сидіти людина яка має повні права) і моя максимальна швидкість не може перевищувати 80км/год. Через 2-3 місяці буду здавати тест на водіння після якого вже можна буде повноцінно водити машину. Ага, ну і ще машину треба буде не забути купити ;-)

От переклала кілька питань з тесту (правильні відповіді виділені):

Що станеться якщо ви запропонуєте хабар інструктору щоб пройти тест на водіння?
1. Тільки інструктор буде покараний
2. Вас будуть чекати серйозні покарання включаючи штраф і можливе ув’язнення
3. Нічого

Коли ви їдете при дощовій погоді, ви повинні:
1. Їхати посередині дороги щоб не обхляпати пішоходів
2. Зупинитись і допомогти старшим людям перейти дорогу
3. Бути уважними так як пішоходи можуть поспішати і перебігати дорогу

Ви везете страршого родича і запізнюєтесь. Він каже їхати швидше щоб встигнути. Ви повинні:
1. Вибрати безпечну швидкість і сказати що ви не поїдете швидше
2. Послухатись поради досвідченої людини і поїхати швидше
3. Висадити родича біля метро

9 comments :

  1. Ура-ура-ура!!! Молодчинка! Вітаю і бажаю успіхів у наступному турі!!! Ги...куменді питання особливо про хабарі. Був би в нас такий розділ варіантів відповідей було б куди більше :))) Про тачскрін - круть, що тут скажеш.

    ReplyDelete
  2. Прикольні варіанти відповідей :)
    Особливо мені сподобалось "Висадити родича біля метро")))

    ReplyDelete
  3. відповісти на 42 з 45 це круто, в америці тре хіба на 18 з 25 - халява

    ReplyDelete
  4. О, до нас (на блог) гості з Америки завітали! Ласкаво просимо!
    18 з 25 це й дійсно халявненько виглядає... ;-)

    ReplyDelete
  5. В Україні все діє з точністю до навпаки))

    ReplyDelete
  6. Не маючи прав, майже не знаючи правил і знаючи англійську на рівні школи-універа, пройшов зараз 15 запитань без помилок, далі задовбався =) Якісь такі питання, розраховані на те, що людина буде нервувати при здачі і давати неправильні безглузді відповіді :)

    ReplyDelete
  7. Я ж казала, правила дійсно прості, нахил на безпеку. Будучи при здоровому глузді здати нема проблем :-))

    ReplyDelete
  8. спробувала тест, зробила 3 помилки.. епік фейлор :)

    ReplyDelete
  9. Але це ти з 1-го разу 3 помилки зробила а в неті тренуватись можна скільки хочеш, так що в реалії важко не здати =)

    ReplyDelete