Monday 21 March 2011

Прості речі

За стільки років людство що тільки не навигадувало і не навинаходило. Вже нікого не здивуєш пральною машинкою чи літаком. Але я не перестаю дивуватись простим маленьким геніальним винаходам які нас оточують. От наприклад скотч. Я ним мало не щодня користуюсь і кожного разу думаю, ну ж геніальна ця людина була, що придумала скотч, справжній винахідник!

А ще степлер, ручка, замочок до одягу, пластир, пилочка для нігтів, вологі серветки, словом винаходів море!

Приїхавши в Австралію я натрапила на ще кілька невідомих мені до того міні-винаходів. От є тут такі гупки з ручкою для миття посуду. В ручку заливаєш плин і миєш посуд. Все це дуже зручно і економно. По-перше економиться засіб для миття посуду. Залитої рідини вистачає надовнго. По-друге економиться вода, так як після кожного миття посуду гупку не потрібно повністю відмивати від плину  - достатньо сполоснути в протічній воді. Ну і по-третє дуже зручна ця штука – і в руки приємно брати і мити нею зручно (в кружки легко залазить ;-) ). Ото я вже розписала.. цілий абзац про гупку...

cd1.jpg

Ще в магазині чисто випадково натрапила на «тримач кульочків». Кульочки також, до речі, вважаю геніальним винаходом. Так от, вони в нас дома завжди лежали то в великому кульку який займав пів кухонної шафки, то десь в шухляді (займали звичайно ж всю шухляду). А ця геніальна річ вирішує всі проблеми: і причепити можна десь в кладовці, чи на внутрішній стороні кухонної шафки (продавалась з двохстороннім скотчем)  і легко знайти потрібний кульочок та витягнути.Я щось думаю що такі тримачі вже давно всюди продаються, просто я ніколи не звертала уваги.

cd2.jpg

Ще колись я була придумала кілька дрібних речей, навіть думала запатентувати, правда зараз частину вже і забула – на Україні десь має бути блокнотик з моїми ідеями..ох доберусь я і до нього колись.

Словом, бажаю нам всім побільше винаходити потрібних штук, можливо і нас в майбутньому будуть вважати «геніальними винахідниками»!

14 comments :

  1. оце з кульочками мега штука.

    ReplyDelete
  2. Треба такі штуки в Україну завезти :)

    ReplyDelete
  3. Кульочки атакують наше життя, хочу таку штуку)))

    ReplyDelete
  4. Оо, бачу з кульочками не тільки в мене проблеми :-))

    ReplyDelete
  5. Мда, з кульочками у всіх проблеми))) Але мені більше сподобалась губка для миття посуду. З ручками губок в нас багато в продажі, а от щоб в ручку можна було заливати плин, я ще не зустрічала.

    ReplyDelete
  6. Я також пруся від губки такої, починаю "переривати всі інтернети" в пошуках. Хоч в нас основний посуд миє посудомийка, та є купа всього, що або займає багато місця в мийці і я мию це вручну, або щось легенько сполоснути, коротше, все одно приходиться мити деякі речі вручну, а руки в мене реагують на це дуже погано, недавно навіть до дерматолога змушена була звернутись, не могла дати раду собі. Добавляю у віш ліст )))

    ReplyDelete
  7. коротше, є гарна ідея гостинців для друзів і родини в Україні ;)

    ReplyDelete
  8. Доречі про гостинці, я дійсно вже складаю список кому що маю привезти :-)

    ReplyDelete
  9. Оксанка, дуже заздрю твоїй посудомийці, також дуже хочу в майбутньому мати, руками мити забирає купу часу (і води).

    ReplyDelete
  10. Юля, посудомийка - це як пральна машинка, поки немаєш, то запросто обходишся, а як спробуєш, то позбутися важко. Дуже помічна штука, тішусь шалено, що в нас вона є.

    ReplyDelete
  11. Навіть не знаю що мені сподобалось більше, люблю такі корисні господарські дрібнички. Якщо хтось у Львові-інтернеті знайде те чи інше де придбати, будь-ласка признавайтесь, із задоволенням і б я таким обзавелась :) Юля, дякую що ділишся з нами австралійськими полегшувалками життя.

    ReplyDelete
  12. Знайдете губку в нас - свисніть чи шо !!! :)

    ReplyDelete
  13. знайшла ось тут (в Росії) http://www.legkiy-byt.ru/index.php?productID=26278 губку таку для миття посуду, коштує немало правда, порядку 10 доларів

    ReplyDelete
  14. Тут вони порядку 5 австралійських коштують, що як мені здається, також не є дешево як на гупку.

    ReplyDelete