Wednesday 23 March 2011

Прес –Eксперимент



Всі знають: щоб мати пружний живіт треба качати прес. Я також це знаю ще зі школи (пам'ятаю заставляли качати прес на хвилину). Але так сіла і подумала, чи я хоч раз в житті пробувала качати прес кожного дня напротязі хоча б 2-х тижднів. І відповідь НІ, за свої 26 років не знайшлось 2-х тижднів протягом яких я б приділяла 5 хвилин в день на качання пресу. Часто хотіла таке зробити, нажаль, далі «хотіння» справа не доходила..

І от настав той день! Беремось за справу.

Критерій простий: напротязі  мінімум 2-х тижднів кожен день качати прес, точного числа не встановлюю, зато встановлюю мінімум, якщо нема взагалі настою/бажання/сили, тоді просто 10 разів (10 верхній прес, 10 нижній, і по 10 бічний - правий і лівий).

Це я написала майже 2 місяці тому (1 лютого). Після чого і почала качати прес. Качала кожного дня на протязі місяця(!) за винятком трьох днів (раз забула, раз погано почувалась і раз була в поході).

Після таких зусиль я, чеснокажучи, очікувала  як мінімум помітного результату. Я навіть зважилась і заміряла об'єми.

Не тут то було.. За місяць часу вага не змінилась взагалі, а об'єм талії навіть збівшився на 1 см :-(

Розчарована була страшенно.. Важко передати...Спочатку було обідно, потім була зла, потім подумала що добре що перед цим ніколи такого не пробувала – результату ітак ніякого..

Потім місяць старалась взагалі за це забути. І от на тиждні Марта (знайома з Серву) вислала запрошення долучитись до 30 days challenge. Христя вже також писала про цей челендж. І от я вирішила знову почати качати прес. Дуже сподіваюсь що цього разу будуть хоч якісь результати...

19 comments :

  1. а мені здається жінкам того пресу не треба :) я колись накачав 6 кубиків на баскетболі, то дотепер тримаються

    ReplyDelete
  2. "10 верхній прес, 10 нижній, і по 10 бічний - правий і лівий" - є ще спинний прес і його теж можна качати :) Але для цього вже потрібен спеціальний тренажер.

    А якщо говорити про сам челендж, то бажаю тобі успіхів і не здаватись :)

    ReplyDelete
  3. Вітаю, бажаю витримати :)
    Я собі зробила недавно завдання кожного ранку присідати, при чому з часом збільшувати кількість присідань. Не памятаю чому я зупинилась :P

    ReplyDelete
  4. Юльчик, ти велика умнічка!!!
    Я обожнюю качати прес і взагалі трошки люблю справу тренажерну. Давно займаюсь і розкрию тобі пару секретів. По-перше, що переважно всі так само як ти на початках, надіються похудати, а виходить навпаки. Але секрет ось в чому, якщо первинна мета схуднути, то треба поєднувати вправи з правильним збалансованим харчуванням, а власне дієта, тільки так можна досягнути бажаних форм. По-друге, якщо особливо не змінювати раціон, а виконувати вправи, то організм націлений на те, щоб накачати і збільшити м'язеву масу, відповідно у здеркалі бачимо рельєфність м'язів , а на вазі збільшення ваги. Ну і по-третє, якщо качати декілька груп м'язів одночасно, тобто вибрати собі певну схему і діяти за нею, то результат буде самий кращий.
    Вірю в тебе, тримаю кулачки!!!!УСПІХІВ!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. п.с. але головне не вага і не мязи, а просто гарний настрій, бо сама знаю як то можна себе докулупувати.... тому не злись на себе, ти і так велика умнічка!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. До Владислава: до кубіків мені ше дууууже далеко. В мене мета не кубіки а гарна форма :-)

    До Марчика: Дякую за підказку ;-) спинний прес в мене просто з голови вилетів..

    ReplyDelete
  7. Аліна, от так завжди є натхнення і бажання а потім і не помічаєш куди воно все ділось ))

    ReplyDelete
  8. Світланка дякую за підказки і підтримку!!
    На рахунок правильного харчування на 100% згідна. От від "дієт" вже давно і категорично відмовилась. Коли їсти все що хочеш але тільки "здорові харчі" почуваєшся набагато краще ніж при будь-яких дієтах.
    І на рахунок настрою ти правильно кажеш. Треба все робити в задоволення тоді і буде найкращий результат!

    ReplyDelete
  9. Ох яка наболіла тема... зараз сиджу і проходжу ломку: йти чи не йти зараз в зал, трохи пізно може вже завтра...
    З власного позитивного досвіду рекомендую купити додому простий ролік (колесо з ручками) і спочатку з колін катати його до стіни і назад, вправа бомбезна.

    ReplyDelete
  10. Ой яка ж ти молодчинка!!! А я вже пару місяців торочу, що починаю качати прес і робити ранкову зарядку ... 2 дні протрималась, позорище ((( спина боліти перестала і я забила (((. Хто б це копняка мені дав, а?
    Стосовно їжі, я також проти дієт. Більш-менш здорова їжа і дієти просто непотрібні. Єдине, за що я за - це розгрузочна дієта. Як з Софійкою вагітна ходила, регулярно практикувала, на останніх місяцях особливо. Суть в тому, що цілий день їла яблука та моркву, часом салат з цього всього, заправлений легенькою олією. Ну і якщо вже капець як важко до кінця дня дотерпіти, то можна шматок сухого хліба без нічого. Ця дієта направлена на виведення шлаків і різної "бяки" з організму, про схуднення тут не йдеться.

    ReplyDelete
  11. І я тіко за правильне та збалансоване харчування, а під дієтою мала наувазі саме от такі дні розгрузочні. Теж люблю такі дні, час від часу організм тре очищувати від шлаків і кардіо баланс покращувати. Маю пару рецептиків, якось поділюсь в парку на прогулці)))))

    ReplyDelete
  12. І для мене ця тема наболіла...вже теж кілька місяців :( намагаюсь стабільно качати прес та робити хоч би якусь гімнастику! Юлічка, а ти молодчинка знову і знову! Записуюсь в ряди твоїх вболівальників і беру з тебе приклад! Я в тебе вірю, у тебе все вийде... І в мене теж :) О!

    п.с. ще один хоча і не секрет, бо Аліна вже це згадувала - нарощувати навантаження! М'язи нарощуються в той момент коли ти робиш вправу через силу...самі ефективні тут - це от ті останні 3-5 разів пресу які ти робиш на грані своїх сил.

    ReplyDelete
  13. Олег, ми якраз таке колесо недавно купили, так що беремось в бій!
    Оксанка, я щось ніколи не думала щощ вагітним таке можна робити, хоча ти мабуть сама відчувала що тобі можна а що ні.
    Свєтік, розкривай такі рецептики і нам!
    Віта, дякую за підказку з останніми вправами, колись чула про таке, та вже й забула..

    ReplyDelete
  14. Юля, мені цю дієту лікар приписав :))) в мене набряки досить сильні були і щоб покращити роботу нирок якраз треба було на таку дієту підсісти )))

    ReplyDelete
  15. Tо в тебе якийсь класний лікар попався =)

    ReplyDelete
  16. Насправді її мені рекомендували аж троє лікарів :) це досить поширена практика і ніякої шкоди майбутньому малюкові не завдає ))) Ну якщо це не погіршує настрій майбутньої мамусі, звісно.

    ReplyDelete
  17. Наталя Глушко25 January 2013 at 14:56

    з качанням пресу така сама біда, і двох тижнів підряд не покачаю, та от маю гарний комплекс вправ, який би точно мав дати результат за місяць http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474

    ReplyDelete
  18. О, дякую за лінк! Може надумаюсь на продовження експерименту =)

    ReplyDelete
  19. Наталя Глушко6 February 2013 at 19:37

    Прошу :) Приєднуйся, я от намагаюсь щодня вдома займатись.

    ReplyDelete