Tuesday 1 March 2011

Tapo



taro11.jpg

Так-так, саме таро (наголос на перший склад) називається оця штука. Була на ринку і побачила великий надпис ТАРО і кілька людей в черзі, ну цікаво стало, тим більше коли побачила як цей плід виглядає.


Шматок приблизно в кілограм коштував 3.9$  - це десь втричі дорожче за картоплю, але було дуже цікаво спробувати. Жіночка-філіпіночка в черзі розповіла як його готувати. Дома вже в інтернеті прочитала що  таро містить в собі токсини і його можна їсти тільки добре приготованого. Скажу чесно, шансів що ми будемо його сирим їсти не було :)

Коли я прийшла додому і почистила таро, враження було ніби тримаю в руках шматок спресованого крохмалу.  Порізала його на шматки, залила водою і поставила варити як картоплю, тільки треба води доливати по ходу варіння бо він багато в себе вбирає.

Коли таро зварилось і я його виложила на тарілку, вигляд,  мяко кажучи, був не «товарний»: варені шматки просто розвалювались і колір сіро-фіолетовий якось не апетитно виглядав...

taro44.jpg

На смак мені здалось що це щось спільне між картоплею і бобами, ну також відчувалось що крохмалу багато, прямо розлізалось все.

Але з грибною підливою і салатом смакувало дуже навіть смачно!

taro55.jpg

8 comments :

  1. Кінцеий результат виглядає справді апетитно. )))а де багато-багато огірків для Петі?

    ReplyDelete
  2. з першої фотки подумала, що то щось мясне ))) в сирому вигляді виглядає апетитно. гурмани ви однако )))

    ReplyDelete
  3. Погоджуюсь з Оксанкою, здалось щось мясне. Але кінцевий результат дуже апетитно виглядає, напевно і смачно було)))

    ReplyDelete
  4. А я думав, що то хлібина :)
    Ще будте купувати чи краще картопля?

    ReplyDelete
  5. А мені в сирому вигляді нагадує як ніби в корочку від нашого чорного хлібу залили плавлений сирок :)))

    ReplyDelete
  6. Спробували раз, можливо колись ще раз зготуємо, але певне ми більше звикли до картоплі :)

    ReplyDelete
  7. Україна без картоплі як Україна без сала :))) На вигляд, м'яко кажучи, не дуже апетитно. Але виглядає на першому фото як хліб із сиром, погоджусь. Це суто автралійська їжа? Звідки ТАРО "беруть"? Це плід?

    ReplyDelete
  8. Цей плід походить з країн океанії - тут недалеко)) Але високою популярністю він не користується - занадто екзотичний =)

    ReplyDelete