Обожнюю пудинги! Але для мене це завжди був пудинг з "пакетиків" щось спільне між желе і мусом. Приїхавши сюди відкрила для себе новий вид пудингів - печені, це, я б сказала, щось спільне між мусом і тортиком. Ось пропоную вам рецепт одного з таких пудингів - шоколадний.
На 4 порції нам знадобиться:
- 2 великі апельсини
- 100 гр. масла
- 100 гр. шоколаду
- 2 яйця
- 2 ст.л. пудри
- 2 ст.л. муки
Збиваємо 2 яйця. Додаємо 2 ст.л. просіяної муки та 2 ст.л. просіяної пудри. Добре перемішуємо.
На водяній бані розтоплюємо шоколад. Коли шоколад розтопився, додаємо масло і також розтоплюємо.
Змішуємо тісто та шоколадну масу.
Миємо та висушуємо 2 апельсини. Розрізаємо навпіл. З однієї половинки вичавлюємо 2 ст.л. апельсинового соку та додаємо до маси.
Тепер треба акуратно вийняти мякоть апельсина непошкодивши шкірку. Читала що роблять це ложкою але мені зручніше було руками :-) Шкірку будемо використовувати як посудинку а мякоть можна з"їсти.
Заповняємо нашу апельсинову чашечку пудинговим тістом і ставимо в духовку (180 градусів) на 20хв. Я використовувала підставку щоб пудинг стабільніше стояв в духовці.
Ось і все, шоколадний пудинг готовий!
Цей пудинг краще їсти гарячим. Тому якщо ви готуєте для меншої кількості людей, решту тіста варто покласти в холодильник, воно там може стояти кілька днів, але перед використанням розігрійте на водяній парі бо масло і шоколад скоро застигають.
Смачного!
Ммммм пальчики оближеш :))) Юлька чекаю посилку з смаколиками ;))))
ReplyDeleteвигльондає апетитно...
ReplyDeleteможеш переслати на Україну пару штучок? ;)
Ха-ха)) Аж цікаво стало що б то за 3 тиждні до вас доїхало :-)
ReplyDeleteДоречі я спеціально рецепт написала, щоб ви і самі могли приготувати!
Господинька, ну ти й молодчинка!!! Залюбки спробуємо і собі =)))
ReplyDeleteОй, шось таке цікаве цікаве і водночас просте в приготуванні :)
ReplyDeleteДякую дівчата! Рецепт й справді неважкий, а головне смачний =)
ReplyDeleteДякую за цікавий рецептик. Треба буде собі спробувати...
ReplyDeleteНям-ням:)
Мммм...смакота!ех..жду моменту коли можна буде шоколад повноцінно вживати))
ReplyDeleteобіцяю наступного разу якийсь "безшоколадний" рецептик підшукати, щоб вже точно всі могли спробувати ;-)
ReplyDeleteНям-ням-мяв:)
ReplyDeleteВчора і я приготувала цей дуже смачний і простий рецептик.
Дякую авторці і чекаю наступних австралійських кулінарних порад-рецептів!
Вав, дуже рада що рецептик стався в пригоді! Приємно чути що все вийшло смачно, адже це найголовний критерій :-)
ReplyDelete