Sunday 25 September 2011

Шоколадний пудинг

Обожнюю пудинги! Але для мене це завжди був пудинг з "пакетиків" щось спільне між желе і мусом. Приїхавши сюди відкрила для себе новий вид пудингів - печені, це, я б сказала, щось спільне між мусом і тортиком. Ось пропоную вам рецепт одного з таких пудингів - шоколадний.

pud8.jpg

На 4 порції нам знадобиться:

- 2 великі апельсини

- 100 гр. масла

- 100 гр. шоколаду

- 2 яйця

- 2 ст.л. пудри

- 2 ст.л. муки

Збиваємо 2 яйця. Додаємо 2 ст.л. просіяної муки та 2 ст.л. просіяної пудри. Добре перемішуємо.

pud2.jpg

На водяній бані розтоплюємо шоколад. Коли шоколад розтопився, додаємо масло і також розтоплюємо.

pud3.jpg

Змішуємо тісто та шоколадну масу.

pud4.jpg

Миємо та висушуємо 2 апельсини. Розрізаємо навпіл. З однієї половинки вичавлюємо 2 ст.л. апельсинового соку та додаємо до маси.

pud5.jpg

Тепер треба акуратно вийняти мякоть апельсина непошкодивши шкірку. Читала що роблять це ложкою але мені зручніше було руками :-) Шкірку будемо використовувати як посудинку а мякоть можна з"їсти.

pud6.jpg

Заповняємо нашу апельсинову чашечку пудинговим тістом і ставимо в духовку (180 градусів) на 20хв. Я використовувала підставку щоб пудинг стабільніше стояв в духовці.

pud7.jpg

Ось і все, шоколадний пудинг готовий!

pud1.jpg

Цей пудинг краще їсти гарячим. Тому якщо ви готуєте для меншої кількості людей, решту тіста варто покласти в холодильник, воно там може стояти кілька днів, але перед використанням розігрійте на водяній парі бо масло і шоколад скоро застигають.

Смачного!

11 comments :

  1. Ммммм пальчики оближеш :))) Юлька чекаю посилку з смаколиками ;))))

    ReplyDelete
  2. вигльондає апетитно...
    можеш переслати на Україну пару штучок? ;)

    ReplyDelete
  3. Ха-ха)) Аж цікаво стало що б то за 3 тиждні до вас доїхало :-)
    Доречі я спеціально рецепт написала, щоб ви і самі могли приготувати!

    ReplyDelete
  4. Господинька, ну ти й молодчинка!!! Залюбки спробуємо і собі =)))

    ReplyDelete
  5. Ой, шось таке цікаве цікаве і водночас просте в приготуванні :)

    ReplyDelete
  6. Дякую дівчата! Рецепт й справді неважкий, а головне смачний =)

    ReplyDelete
  7. Дякую за цікавий рецептик. Треба буде собі спробувати...
    Ням-ням:)

    ReplyDelete
  8. Мммм...смакота!ех..жду моменту коли можна буде шоколад повноцінно вживати))

    ReplyDelete
  9. обіцяю наступного разу якийсь "безшоколадний" рецептик підшукати, щоб вже точно всі могли спробувати ;-)

    ReplyDelete
  10. Ням-ням-мяв:)
    Вчора і я приготувала цей дуже смачний і простий рецептик.
    Дякую авторці і чекаю наступних австралійських кулінарних порад-рецептів!

    ReplyDelete
  11. Вав, дуже рада що рецептик стався в пригоді! Приємно чути що все вийшло смачно, адже це найголовний критерій :-)

    ReplyDelete