Friday 4 May 2012

Мама-група

В кожному районі є такі собі комюніті центри, там відбувається купа цікавого. Крім зустрічей для пенсіонерів і підприємців також є багато потрібного для молодих мам: класи по грудному вигодовуванню, вихованню а також мама-групи.

Ще в роддомі нам дали інформацію про наш центр. Так само в центр дають інформацію, що у їхньому районі народилась дитинка. Після того як ми прийшли з роддому нам одразу подзвонили з нашого центру, потім прийшла медсестра провідати і дала всю інформацію про мама-групу (групи формуються з мамусь діти яких народились в межах 2 тижднів).

mg2.jpg

В нашій групі понад 20 мам. Перші 5 занять проходять в комюніті центрі, а потім мами домовляються між собою де огранізовувати всі подальші зустрічі. На уроках обговорюємо всі проблеми, питання та нюанси повязані з появою малюків; великий акцент роблять на почуття та враження, на зміни в житті а також наголошують що раз в тиждень мама має зробити щось для себе (наприклад піти на масаж чи педікюр). Кожне  заняття  починається з того що мамусі хваляться хто де був :-D

А це як робилось попереднє фото:

mg1.jpg

15 comments :

  1. просто в шоці від такої групи! але ідея мама-груп настільки проста і не дорога у виконанні :) дуже кльово!

    ReplyDelete
  2. Фото називається "Хто вгадає де наш Давидко?"
    А загалом повторюсь, ну дуже класно! Радіємо за вашу групу :)

    ReplyDelete
  3. Круто :))) Це дуже потужна емоційна підтримка, пощистило тобі :)))

    ReplyDelete
  4. І що, ви вгадали де нащ Давид?
    На рахунок моральної підтримки це 100%. Ми ж тільки в цей район переїхали кілька тижднів до народження малюка, і посуті я ще не дуже адаптувалась. Зараз вже багатьох знаю і навіть на вулиці можу зустріти знайомих людей =) На початку було важко: чоловік на роботі, нікого незнаю ще й в скайпі всі сплять :-)

    ReplyDelete
  5. Классно так) Сразу видно украинца,без носочков. Правильно,мы народ закаленный)
    Посмотришь так и сразу второго хочется)

    ReplyDelete
  6. Nadya Tretyak7 May 2012 at 13:29

    Це просто классс!!!!
    Фото дуже прікольне, стільки малюків і ще й одного віку.
    Класно отак разом збирати малюків одного віку, спочатку вони просто лежатимуть на спинці, потім будуть лежати на животику і вже зможуть щось агукати один до одного, потім повзатимуть, ходитимуть один за одним. Я просто балдію коли бачу як діти спілкуються.
    А мамі як класно!!! Шкода що в нас нема таких безкоштовних груп, або хоча б коштовних, але щоб були біля хати. Бо з малюком сама в дорогу не дуже пустишя.

    ReplyDelete
  7. ні-ні, босенький то інший хлопчик =)

    ReplyDelete
  8. дійсно класна ідея - мама-група, можна отримати багато порад, натрапити на такі ж ситуації як в твого малюка. Ну що ж скажеш, Австралія:)

    ReplyDelete
  9. как?! в белых штаниках и полосатой кофточке то не Давид? А где он?

    ReplyDelete
  10. Наш в голубенькому костюмчику :-)

    ReplyDelete
  11. ураааа а я знайшла де Давид :)))))))))
    класна дуже штука, хотіла б і у нас таку :)))
    мені здається це щось подібне як дівчата з СС організували собі групу!!!!

    ReplyDelete
  12. ОЙ який классс!!!нам дійсно такого не вистачає :( я щось подібне відчула як вибралася в басейн з Дорочкою, і там ми зустріли багато карапузів,тіки от різниця у віці не в межах двох тижнів, а місяціів ))).
    І які в тебе успіхи з часом на себе?

    ЗЫ: мусила набирати коментар кылька разыв, Дора мены постыйно клаву выдключала :)))

    ReplyDelete
  13. Доречі й справді, дівчата з СС молодці! І басейн це великий плюс. А з часом на себе не так то й густо, ми вже звикли все разом робити. Була тільки 1 раз на годинному тайському масажі, і то увесь час про малюка думала :-)

    ReplyDelete
  14. Мега круто!!! і додати нічого)))))))Ростіть здоровенькі у веселій компаніїї))))

    ReplyDelete