Wednesday 26 November 2014

«На Кокаїні»

Dave-5

Приїжджали до нас мої батьки на цілих 9 місяців.
Хочу сказати що п ісля закінчення школи з батьками не жила, хіба в гості приїжджала, а тут так надовго ще й в одній квартирі. Якщо жити з батьками не є дуже дивним в Україні , то в Австралії це щось зовсім незвичне. Мене на роботі питались як ми так в одній квартиті будем жити а не винаймемо окрему для батьків. А на що можна жалітись? Дитина нагуляна, нагодована, їсти наварено, свіжий домашній хліб спечено, постірано і прибрано, і так кожен день. До доброго звикаєш швидко :-)
P1060917
Думаю і батькам було цікаво пожити в іншій країні, побачити всі плюси і мінуси, які, будучи просто туристом, непомітні.
Перше що мамі і татові кинулось в очі це простота і доброта людей. Те саме, чим колись дивувались ми. Навіть їм, малознаючим мову, було неважко адаптуватись, так як всі і продавці і перехожі і знайомі і незнайомі були привітними і завжди були раді допомогти чи підказати. Але головною радістю був час проведений з, покищо єдиним, внуком.

Paska 2014-21

Взагалі скажу що нам, українцям, море всюди по колінам. Вже через тиждень перебування в Австралії мама мені розказувала в якому магазині що краще купувати, де коли що завозять а де знижки. А тато на велосипеді певне об’їхав більше ніж ми на машині і орієнтувався в місті не менше ніж ми.
Татові купили ліцензію на ловлю риби, так що як тільки з’являвся вільний (від прогулянок з внуком) час наш дідо ходив на рибалку, прямо в гавані з виглядом на знаменитий сіднейський міст та оперний.

krab-2 
Бабуся у свій вільний час шила, в’язала, вишивала. Так що в нас запас штанів, безрукавок, тьопчиків та ще багато іншого як мінімум на кілька сезонів. Ось бабусина ковдрочка:

chinese-6
Давидко дуже звик до них і ще й зараз розказує: Бабуся і дідо полетілі на Кокаїну а Давидко лісівся сам і з мамою і з татом. Петя просив щоб хоч в аеропотру про Кокаїну не згадував :-)
А нам було дуже зручно – не переживаєш що запізнишся в садочок. На всі вечірки, посиденьки що нас запрошували ми безвідмовно йшли. Навіть на відпочинок з’їздили поки батьки за дитиною дивились.
hi4 (3 of 12)

А щоб їм там на Кокаїні добре згадувалось про нас і про Австралію ось коротенький кліп на згадку:  Мама і тато в країні Оз (2014)

8 comments :

  1. Video klasne, osoblyvo v kinci :)

    ReplyDelete
  2. Відео - гарна пам'ятка для вас. Файно, що батьки з вами так довго могли побути. А ще з відео видно, що вони помолодшали, схудли, набралися енергії, так що такий відпочинок в сам раз! А Кокаїна - розсмішило :)

    ReplyDelete
  3. Подивилась, сподобалось аж защеміло. Приємно за гарну родину. Молодці всі, батьки за безвідказну допомогу, діти за гостинність, Давидко за радість, яку приносить в нашу родину.

    ReplyDelete
  4. Бабка із Закарпаття27 November 2014 at 10:45

    О, це ніби сон. І вже пройшов місяць як ми дома. Звикаємо до наших реалій, всі розпитують, а як там у далекій країні, як люди живуть? Скажу словами мого чоловіка, що ми приїхали із сонячної, усміхненої, доброзичливої країни де всі люди дотримуються законів - із низів до верху. А це - саме головне. Моживо і є якісь недоліки, але вони не такі помітні .
    Теж саме і нас в Австралії розпитували про Україну і дуже дивувались, що у 21 ст. ще може бути війна. І їм страшно що гинуть невинні.
    І повертаючись до прожитого, мені приємно що хоч чимось змогли допомогти дітям, а головне няньчити внука, який нас ощасливлював. Ми з ним вивчали слова, казочки, як українські так і англійські, ходили у бібліотеку, на зустрічі у дитячі групи, на прогулянки, на пляж поки батьки були на роботі. А вже у вечері після роботи то в центрі сімейного щастя був наш Давидко.
    Курси няньок ми пройшли і чеккаємо ще внуків. Хочемо няньчити, бо як були наші діти маленькі то ми були заклопотані нашим життям та роботою, а в бабусів і дідусів зараз стільки часу і казочок, які навіть вигадувались находу.
    І з нетерпінням будемо чекати нашого Давидка на нашу Кокаїну.

    ReplyDelete
  5. Бабка із Закарпаття27 November 2014 at 10:55

    Юля дуже дякую за фотки і відео - дуже зворушливо .

    ReplyDelete
  6. ооо, Кокаїна! яка чудова країна!
    класно вам, коли бабусі-дідусі можуть отак трохи поняньчити малечу, то є трошки часу особисто для себе і для коханого чроловіка))))
    батьки не заскучали за Кокаїною? а кокаїнське хазяйство на кого залишили?

    ReplyDelete
  7. https://pbs.twimg.com/media/B3tFPNPCYAAZW0c.jpg

    ReplyDelete
  8. хаха )) Тоня - влучно!

    ReplyDelete