Недавно писала про індичку яку нам на роботі давали на Різдво. Так от, була індичка, були гості, був час і натхнення. Готувала по цьому рецепту.
Нам знадобиться:
Охолоджена (в мому випадку розморожена) індичка.
Для приправи:
цедра одного апельсина, цедра одного лимона, кілька ложок апельсинового соку,
розмарин, цибуля, часник, олія та сіль.
Готуємо приправу
– всі інгредієнти натираємо, дрібно ріжем розмарин, солимо та добавляємо 5 столових ложок олії. Перемішуєм.
Розігріваємо
духовку до 180 градусів цельсія (я переплутала цельція і фаренгейта тому
запікала на 240)
Кладемо індичку
на пательню. В кого нема спеціальної де жир має як стікати, можна просто
зробити такі от ковбаски з фульги, так індичка не пригорить і жир буде мати як
скапувати.
Запікаємо 2.5 - 3
години. Якщо бачите що індичка пережарюється з якоїсь сторони – накрийте
фульгою.
Хто надумає – не
пожалієте!
Слюнка потекла
ReplyDeleteвсе, йду щось їсти, бо аж шлунок скрутився )))) треба спробувати буде собі таке з куркою
ReplyDeleteслух, а з фольгою то крутий лайфхак! я тут тоже на індичку підсіла, правда тільки на ноги) файна вийшла)
ReplyDeleteПробуйте і висилайте фото а я сюди докину :-)
ReplyDelete