Thursday 15 January 2015

Індичка запечена з розмарином і цитрусовими


Недавно писала про індичку яку нам на роботі давали на Різдво. Так от, була індичка, були гості, був час і натхнення. Готувала по цьому рецепту.

Нам знадобиться:
Охолоджена (в мому випадку розморожена) індичка.
Для приправи: цедра одного апельсина, цедра одного лимона, кілька ложок апельсинового соку, розмарин, цибуля, часник, олія та сіль.

Витираємо індичку від залишку води

Готуємо приправу – всі інгредієнти натираємо, дрібно ріжем розмарин, солимо та добавляємо 5 столових ложок олії. Перемішуєм.

Розігріваємо духовку до 180 градусів цельсія (я переплутала цельція і фаренгейта тому запікала на 240)
Натираєм нашу пташку сумішшю та завязуємо гоміглки – це більш для презентабельного виду.

Кладемо індичку на пательню. В кого нема спеціальної де жир має як стікати, можна просто зробити такі от ковбаски з фульги, так індичка не пригорить і жир буде мати як скапувати.

Запікаємо 2.5 - 3 години. Якщо бачите що індичка пережарюється з якоїсь сторони – накрийте фульгою.
Запах був дуже приємний – легкий апетитний аромат, без різкої гостроти спецій. Мабуть через те що я на вищій температурі готувала, м’ясо прямо відвалювалось від кісточки. Думаю таке саме можна провернути з куркою.

Хто надумає – не пожалієте!

4 comments :

  1. все, йду щось їсти, бо аж шлунок скрутився )))) треба спробувати буде собі таке з куркою

    ReplyDelete
  2. слух, а з фольгою то крутий лайфхак! я тут тоже на індичку підсіла, правда тільки на ноги) файна вийшла)

    ReplyDelete
  3. Пробуйте і висилайте фото а я сюди докину :-)

    ReplyDelete