Friday 2 January 2015

Наш 2014. Список бажань та результати.




Отож на початку року написала я список бажань на цей рік. Звітуюсь по пунктам:

      1.     На 2 тиждні «записатись» в ряди вегані – Виконано
2.     Спробувати походити на якісь нові спортивні заняття (типу плавання чи танців) – Виконую ще й зараз. Займаюсь в буткемпі 3 рази на тиждень. Приємно коли ось такі списки бажань переростають в хронічні хороші звички.
3.      Ночівля в палатці (цілою сім»єю) – Виконано. Встигли буквально в останні кілька днів 2014 року ))
4.     Піти на якийсь класний концерт – Виконано
5.     Привітати всіх з Святами. Всіх – то досить серйозно звучить, але вважаю цей пунктик виконаним хоча б через те що цього року ми встигли всі ці Свята відчути і насолодитись. Вже на наступні роки буду знати що запорука - це рано почати.
6.     Побувати в новій країні – тут не вийшло. Дуже хотілось десь побувати але цього року відпочивали в Австралії. Але це не страшно – можна наздолужити побувавши в двох країнах якогось року.
7.     Цікаво відмітити наші Дні Народження (цього року серйозні дати). Так само не вийшло. Нам двом по 30 стукнуло а ми навіть не святкували. Тоді якраз ремонт йшов і не до того було. Хоча шкодую. ДН Давидка святкували в колі друзів на природі але падав дощ. Взагальному по цьому пункті треба серйозно виправлятись.
8.     Проводити більше активно-творчо-креативного часу з Давидком – В процесі. Ну тут хоч не хоч а такий вік що інакше не можна. Чи це читання казочок чи малювання чи готування вечері чи стукання молотком але це вже як звичайний образ життя а не якісь там бажання та захцянки.
9.     Пошукати/проаналізувати потенційний продаж старого і покупку нового фотоапарата. Виконано. Cтарого продали, купили нового з фіксованою лінзою, мені й досі незвично що для того щоб приблизити треба не просто покрутити лінзою а підняти попу і підійти на потрібну відстань. 

Взагалі цей рік був для нас великим. Поперше нам стукнуло по 30, а подруге ми взяли перший кредит в свому житті, і то серйозний - нашу першу оселю.
В кімнатах ремонт зробили, а от ванна чекає 2015 а кухня мабуть 2016 ато і дальше – так як термінового ремонту не потребує, все там є, ну не дуже нове але в непоганому стані.

Давид дуже виріс і багато чому навчився. Дуже гарно говорить, повчає:
Мама, з нозиком треба бути оберезно. 
Сіла на нього муха. Іди геть муха, нецємна муха. Треба в кут муху. 
Вже дуже наблизився до вимови Р. Завжди каже правду - кого коли і за що набив в садочку. Бридиться більшості їжі – різні п’юре, овочі, все що мокре зверху (це в нього від мами).

Цікаво використовує займенники: Ти будес цемний (замість я буду чемний).
Він піде на банданцик (майданчик).
Давидко був в садоцьку, і за ним пйийсов тато, за моїм синоцьком.
Колись, памятаю на філософії вчили, що діти усвідомлюють своє Я приблизно в 3 роки, а до того говорять про себе в третій особі - в нас якраз зараз це добре видно.

Багато слів схожі, і треба перекладача щоб хтось зрозумів:
Ніціцьок - сніговичок
Тутувати - поремонтувати
Кука - кружка

Цей рік був багатим на синяки та подряпані коліна, на підйоми в 5 годині ранку «мама, вставай вже день!», повний перехід від памперсів до горшочка та туалету, а ще цього року Давидко почав всю ніч спати (УРА!!!!)

А я навчилась себе любити. Якось так дивно звучить але так, я себе полюбила. Все таки це повязую з регулярними спортивними заняттями, але крім них ще знайшовся час і на курс макіяжу, і на здибанки з дівчатами, і на святкування на роботі і на перукарню і на шопінг. Звичайно мушу подякувати мужу за те що без проблем дивиться за сином поки мене нема і підтримує мене у всіх проявах «виходу за периметр».
  
Наступний рік списка бажань вирішила не писати, хочу почати дещо інше - проект 52.
Суть проекту як можна краще запамятати і передати наш  2015 рік. Чому 52 а не 365? Та просто не хочу кожного дня фото робити, а так буде хоч 1 (я впевнена що більше) за тиждень.
Якось їхали з Петьою в машині – і він переглядав журнал (я деколи лишаю журнали щоб читати поки когось чекаю). І тут мій тихий спокійний чоловік завівся хвилин так на 5  (повірте, для нього це дуже багато): Чому кожен журнал просто мусить мати 20 рецептів? Можна подумати хтось купує журнали щоб знайти там рецепт і приготувати по ньому. І це у всіх журналах – і про моду, і про здоров’я і в дитячих.
І думаю Петя таки правий. Скільки разв я дивилась  – от непоганий рецепт, але щоб приготувати його.... ну якось не виходить. Так от, я вирішила цього року, хоч раз в місяць буду готувати якусь страву чисто по рецепту з журналу чи кулінарної книги.
Тому маю + ще одну тему до мого проекту 52. Ну і ще маю кілька ідей на рахунок того як то краще (регулярніше) робити пости, але про це згодом, а зараз гарних вам всім святкувань!

А тут можна переглянути наш 2013, наш 2012 та 2010-2011

5 comments :

  1. Дуже класно описано. Особливо буде цікаво Давидкові все перечитати як він підросте.

    ReplyDelete
  2. гарний рік! позитивний :) чекаю на проект, наш "проектовий рік" вже завершився але ще звіту по 4-х останніх тижнях нема, в процесі як і відео :)

    ReplyDelete
  3. І правда рік дуже цікавий видався! Давидко такий вже дорослий! Вже скоро час з Емілі знайомитися, так що прилітайте до нас - от і буде + нова країна ;)

    ReplyDelete
  4. Оля, якщо все піде згідно наших планів то може в наступний рік-два і прилетимо :-)

    ReplyDelete
  5. Дякую, діти. Юля молодчинка за постійні диписи, для мене це як ковток свіжого повітря біля вас.



    ReplyDelete