Friday 6 March 2015

Піратська вечірка. Приготування.

День Народження Давидка вирішили святкувати в піратському стилі. Взагалі щоб свято вдалось треба його добре продумати і спланувати, тому чим скорше почати тим легше воно все складеться докупи в той самий день. З ідеями зараз взагалі все надзвичайно просто - заходиш в інтернет і шукаєш любе і різне. Таким нехитрим способом назбирала я наступні ідеї.


В очікуванні. 
Побачила в Христі чудовий календар очікування свята. Вирішила бути хорошою мамою і зробила нам таку саму радість. Наш календар був на 6 днів, щоб почати відлік тиждень до дня народження, в кожну комірку я поклала кульку і піратську наклейку на пальчик. 

Ось так наш календарик виглядав:

Кожен день відрізали по одному подаруночку. Цікаво до Давидко дуже чемно це все робив, я пояснила що то 1 в день і він більше навіть не просив. 

Розваги. 
Контури. Цю гру колись також в Христі побачила. Вона якраз дуже підходить для молодших діток. Суть проста - треба розкласти по контурах всі предмети з коробки. 
  
    
Але гру я дала Девіду спробувати чи йому буде цікаво, і зрозуміла що треба робити ще одну щоб і на ДН цікаво було:



Пазли. Просто роздрукувала картинку пірата, розрізала її на стрічки і приклеїла на дерев'янні палички. Робиться швидко і просто і під будь-яку тематику. 


Гра в кидання кілець. Нам знадобиться коробка для основи, дерев'янні палички, паперові стаканчики і фольга. Спочатку робимо пірацькі гаки. Замотуємо паличку у фольгу (це щоб гак форму тримав). 
Прорізаємо дірку в стаканчику.
Пропихаємо наш "металевий" гак і зсередини закріплюємо скотчем.
Вже готові гаки приклїла гарячим клеєм-пістолетом до коробки. Суть гри - закинути колечка на гачки. Колечка в нас були картонні але можна і з дротиків зробити. Ось там видно нашу гру на задньому плані, нажаль, зблизька забула сфотографувати. Тут фото чиєїсь версії з нету.

Кораблики. Ця гра залучала як і дітей так і дорослих. Дорослим треба було зробити кораблики а дітки маючи соломки мали їх передувати - чий швидше допливе до протилежного берегу, той і переміг. Але так як наші дітки ще трошка замаленькі то після потоплення всіх кораблів почалось булькання води, а дехто навіть напився з нашого "моря" :-).


Аксесуари.
Піратські шапочки. Тут все просто, знайшла в неті, роздрукувала і приклеїла паперову стрічку, але стрічка мала починатись з відступом від країв щоб піратська шапка тримала гарнішу форму. Ось на фото більш зрозуміло те що я словами не можу зібрати докупи:

Шапочок таких наробила багато, щоб і для дітей і для дорослих було. 

Піратські гаки. Як я вже вище писала, наробила з фольги і стаканчиків гаків на гру. Ті самі гаки ми діткам роздавали, якраз було зручно рукою за дерев'янну палочку тримати (ту що фольгою обмотана).  

Корабель. Ну і ще я зробила пірацький корабель для декорацій. Просто намалювала, вирізала з картонної коробки і приклеїла вітрило. 


Смаколики. 
Піратські кораблі. Тобто міні хот-доги з дитячими сосисками. Роздрукувала вітрила, вирізала з кольорового паперу прапорці і приклеїла до шашликових паличок. А потім це все склала докупи. І сь така краса вийшла:



Водичка. Цей пунктик я зробила ще десь 3 тиждні до святкування. Купили палєту простої води та обготрочний папір з піратським малюнком. Вирізала стрічки потрібного розміру і обклеїла поверх етикетки. Також роздрукувала імена всіх гостей і наклеїла на пляшечки, так що в кожного була персоналізована водичка. 

Торт. Вірніше свічки. Так як торт в нас немав нічого спільного з піратством, то вирішили хоч свічки запіратити.

Дитячі ням-нямки. Дуже тут популярно діткам вкінці Дня Народження давати додому кульочки з різними смаколиками. Зазвичай це шоколадки і цукерки, ми ж  намагались зробити вміст трошки кориснішим - поклали ізюм, горішки, сир з крекеками. 

Задумка була класна. Я склала всі кульочки в сундук який мала сховати в дворі. Також намалювала карту "скарбів". І діти з допомогою батьків мали знайти і поділити все добро. Але наші дітки для того ще троха замалі, забавились іншими цікавинками і деякі дітки раніше мали йти, тому ми просто роздали пакунки дітям коли ті йшли.  
Ну от ніби й все, як бачите більшість всього можна приготувати задовго до святкування щоб останні дні займатись тільки столом.

11 comments :

  1. уявляю, скіко ж треба часу, аби організувати таку забаву... ти молодець :)

    ReplyDelete
  2. Часу троха пішло, але я реально почала заздалегідь так що все встигла і навіть виспатись :-)

    ReplyDelete
  3. Дуже цікаво. а якраз сьогодні пригадала, як Ви, організували своє весілля, і досі думаю, Юля, маєш великий талант до організації колективного часопроведення

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякую! Так, весілля то було найбільшою на даний час нами організованою подією :-) А ще на роботі ми колись з дівчатами організовували Новий Рік в мультяшному стилі на 40 людей, ще огранізовували поїздку по замках (великий автобус людей) і поїздку в Тернопільські печери. Якось у Львові воно було легше все організовувати, якось я більше орієнтувалась. Тут наразі на таке велике не берусь.

      Delete
  4. Дуже приємно , за вас, що так гарно вмієте організувати свято . Здоров'я вам, натхнення .
    А фотки передивляємось по декілька раз .

    ReplyDelete
  5. дуже круто! малюкам можна лише позаздрити : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дякуємо! Ну тепер дітки в такому віці що їх треба розважати, і думаю чим далі тим більше всього треба буде придумувати :-)

      Delete
  6. Супер! Вже вкраду в тебе ідею з сортером (де по контурах розставляти предмети треба) і пазлики з паличок - для Емілі якраз підійде ))) а решта то певно ми до своїх трьох почекаємо ))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сортер доречі класна штука, от Давидко навіть вчора витягнув і дома складав, а я думала йому воно вже набридло.

      Delete