Tuesday, 12 July 2011

Кольорова запіканка

Як ви вже всі, мабуть, зрозуміли ми дуже любимо овочі, тому кожного разу пробуємо все різні інтерпритації та способи приготування. Цього разу вирішили приготувати запіканку з капусти та моркви - кольорову.

brus8.jpg


Отож нам знадобиться:

  • Брюсельська капуста (приблизно 300 гр)

  • Морква (2 шт)

  • Яйця (3 шт)

  • Сметана або несолодкий йогурт (2 столові ложки)

  • Сир для посипки (50-100 гр)

  • 2 ложки олії, сіль, перець за смаком.


Для початку брюсельську капусту обдаємо кипятком і ріжемо навпіл. Також ріжемо моркву кружельцями але вони не мають бути тонкими - в готовій запіканці морква має бути хрусткою.

Ліричний відступ: тут моркву ніколи не варять як в нас, їдять її здебільшого сирою, інколи напівготовою.

brus1.jpg

На сковорідку лиємо олію і висипаємо всю капусту, підсмажуємо кілька хвилин.

brus2.jpg

Виключаємо плитку, до капусти додаємо моркву, перемішуємо, висипаємо на пательню в якій будемо запікати.

brus3.jpg

Включаємо духовку на розігрів а тим часом готуємо "заливку". Для цього збиваємо яйця і додаємо сметани (я додавала йогурта). Все це добре перемішуємо, солимо, перчимо і заливаємо овочі.

brus4.jpg

Засипаємо сиром і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Якщо у вас є функція гриль, її можна включити на останні 3 хвилини.

brus6.jpg

Смачного!

brus7.jpg

5 comments :

  1. ням-ням)) супер, але шось захотілось їсти. а до обіду ше далеко(((
    хм, я здається ніде не юзала брюс.капусти, окрім супу :D

    ReplyDelete
  2. А який ти супчик вариш? Ділись рецептом! :-)

    ReplyDelete
  3. таке зі шпинатом смачне.

    ReplyDelete
  4. ммм.. цікаво! треба буде спробувати =)

    ReplyDelete
  5. Наталя Глушко5 February 2013 at 23:26

    Сьогодні спробувала приготувати. Вперше брюсельську капусту їли - цікавий смак )). Ідея запіканки класна, дякую за рецептик. Доречі ще замість сметани чи йогурта можна давати вершки. Я так кіш-лорен готувала ;)

    ReplyDelete