Отож нам знадобиться:
- Брюсельська капуста (приблизно 300 гр)
- Морква (2 шт)
- Яйця (3 шт)
- Сметана або несолодкий йогурт (2 столові ложки)
- Сир для посипки (50-100 гр)
- 2 ложки олії, сіль, перець за смаком.
Для початку брюсельську капусту обдаємо кипятком і ріжемо навпіл. Також ріжемо моркву кружельцями але вони не мають бути тонкими - в готовій запіканці морква має бути хрусткою.
Ліричний відступ: тут моркву ніколи не варять як в нас, їдять її здебільшого сирою, інколи напівготовою.
На сковорідку лиємо олію і висипаємо всю капусту, підсмажуємо кілька хвилин.
Виключаємо плитку, до капусти додаємо моркву, перемішуємо, висипаємо на пательню в якій будемо запікати.
Включаємо духовку на розігрів а тим часом готуємо "заливку". Для цього збиваємо яйця і додаємо сметани (я додавала йогурта). Все це добре перемішуємо, солимо, перчимо і заливаємо овочі.
Засипаємо сиром і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Якщо у вас є функція гриль, її можна включити на останні 3 хвилини.
Смачного!
ням-ням)) супер, але шось захотілось їсти. а до обіду ше далеко(((
ReplyDeleteхм, я здається ніде не юзала брюс.капусти, окрім супу :D
А який ти супчик вариш? Ділись рецептом! :-)
ReplyDeleteтаке зі шпинатом смачне.
ReplyDeleteммм.. цікаво! треба буде спробувати =)
ReplyDeleteСьогодні спробувала приготувати. Вперше брюсельську капусту їли - цікавий смак )). Ідея запіканки класна, дякую за рецептик. Доречі ще замість сметани чи йогурта можна давати вершки. Я так кіш-лорен готувала ;)
ReplyDelete