Tuesday 12 July 2011

Кольорова запіканка

Як ви вже всі, мабуть, зрозуміли ми дуже любимо овочі, тому кожного разу пробуємо все різні інтерпритації та способи приготування. Цього разу вирішили приготувати запіканку з капусти та моркви - кольорову.

brus8.jpg


Отож нам знадобиться:

  • Брюсельська капуста (приблизно 300 гр)

  • Морква (2 шт)

  • Яйця (3 шт)

  • Сметана або несолодкий йогурт (2 столові ложки)

  • Сир для посипки (50-100 гр)

  • 2 ложки олії, сіль, перець за смаком.


Для початку брюсельську капусту обдаємо кипятком і ріжемо навпіл. Також ріжемо моркву кружельцями але вони не мають бути тонкими - в готовій запіканці морква має бути хрусткою.

Ліричний відступ: тут моркву ніколи не варять як в нас, їдять її здебільшого сирою, інколи напівготовою.

brus1.jpg

На сковорідку лиємо олію і висипаємо всю капусту, підсмажуємо кілька хвилин.

brus2.jpg

Виключаємо плитку, до капусти додаємо моркву, перемішуємо, висипаємо на пательню в якій будемо запікати.

brus3.jpg

Включаємо духовку на розігрів а тим часом готуємо "заливку". Для цього збиваємо яйця і додаємо сметани (я додавала йогурта). Все це добре перемішуємо, солимо, перчимо і заливаємо овочі.

brus4.jpg

Засипаємо сиром і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Якщо у вас є функція гриль, її можна включити на останні 3 хвилини.

brus6.jpg

Смачного!

brus7.jpg

5 comments :

  1. ням-ням)) супер, але шось захотілось їсти. а до обіду ше далеко(((
    хм, я здається ніде не юзала брюс.капусти, окрім супу :D

    ReplyDelete
  2. А який ти супчик вариш? Ділись рецептом! :-)

    ReplyDelete
  3. таке зі шпинатом смачне.

    ReplyDelete
  4. ммм.. цікаво! треба буде спробувати =)

    ReplyDelete
  5. Наталя Глушко5 February 2013 at 23:26

    Сьогодні спробувала приготувати. Вперше брюсельську капусту їли - цікавий смак )). Ідея запіканки класна, дякую за рецептик. Доречі ще замість сметани чи йогурта можна давати вершки. Я так кіш-лорен готувала ;)

    ReplyDelete